En riktig laginsats

En riktig laginsats

5-2 blev resultatet i gårdagens match mot Edsbyn och det var ett riktigt bra Kungälv som vi fick se.

Man har under seriens gång vid flera tillfällen kunnat läsa mycket negativt om Kungälvs spel och om vilken tråkig bandy de spelar. Uttalanden på såväl forum som offeciella hemsidor om att det inte har varit värt att betala för att se matcherna mot Kungälv, att Kungälv bara "parkerar bussen", bygger sitt spel på de andra lagens misstag och att de inte kan föra spelet.

Jag önskar att alla de som uttalat sig på detta sätt skulle fått se gårdagens match mot Edsbyn nere på Skarpe nord.
Kungälv förde spelet från start, de krigade i 90 minuter, såväl offensivt som deffensivt och Edsbyn hade inget att säga till om. Det går inte att säga en spelare som var bäst i gårdagens match, det var en riktig laginsats.
Vill ändå dela ut några extra små plus:
Nyförvärvet Hannu Kauttio vann priset som matchens lirare då han för första gången spelade för Kungälv på hemmaplan och gjorde en riktigt stabil insats, Mikko Lukkarila blev 2 måls skytt och har verkligen börjat leverera, Markus Kumpouja blev för ovanlighetens skull poänglös men gjorde ett riktigt bra jobb och stoppade vid flera tillfällen Edsbyn högt upp i banan, Jakob Jenefeldt hade som vanligt en framträdande roll både bakåt och framåt och fick igår till både ett assist och ett eget mål, Ted Skoglund kändes pigg och ville mycket och som vanligt är Mikael Lindberg spindeln i nätet på mitten.

Vill ni läsa ett referat från matchen så finns det på IFK Kungälv hemsida.




Jennie Hermansson2013-01-03 17:33:14
Author

Fler artiklar om Kungälv