Kungälv föll hemma mot GAIS

I onsdags förlorade Kungälv annandagsderbyt mot GAIS, en förlust som har varit väldigt svår att smälta.

För 299 IFK supportrar och 1 GAIS supporter började årets stora bandydag med brunch kl10 på Fars hatt. Där bjöds det på gott att äta, gott att dricka, bandyquiz, livemusik och en intervju med tränare Tommy Österberg. Stämningen var på topp och alla såg fram emot det kommande derbyt.
Kl12 började vi dra oss ner mot Skarpe nord, det fylldes på bra med folk och det lutade åt ett publik rekord, men så 20 minuter innan matchen skulle ha startat ropas det ut i högtalarna att matchen inte kommer kunna spelas på bestämd tid utan skjutas fram till 16.00 pga att isen inte var spelduglig. Det kändes som ett stort fiasko men det var bara till att vända hemmåt igen för att senare återkomma.

När klockan väl var 16.00 och vaktmästaren fått ordning på isen så startade matchen. En ganska jämn första halvlek där Kungälv tog kommandot och satte dit 1-0 efter 17 spelade minuter. Den ledningen stod sig i ungefär 20 minuter innan GAIS lyckades kvittera till 1-1. Det kändes dock som att Kungälv fortfarande hade taget om matchen. Ted Skoglund fick chansen att trycka in 2-1 men fick felträff och missade, kort där efter serverade Kungälv GAIS genom att slänga ut bollen rakt till dem och 1-2 var ett faktum och även halvtidsresultatet.

Hoppet om att Kungälv skulle vända matchen i andra fanns kvar men det slocknade ganska snabbt. Efter bara 19 sekunder så får GAIS straff som Muhren sätter och drygar ut ledningen till 1-3. 10 minuter senare ännu ett mål för GAIS och 1-4 känns tungt.
1-5 kom efter 78 minuter och där slocknade allt hopp om att Kungälv skulle kunna vända.
2-5 målet var en klen tröst och det var en enorm besvikelse uppe på läktaren efter matchen

Det riktades ett stort missnöje mot vaktmästare och mot Kungälvs kommun. Befogad kritik enligt mig då det enligt flera på plats var ett faktum att isen varit dålig redan dagen innan och det var ju ingen överraskning för någon att matchen skulle ha spelats 13.15.
Att Kungälv sen förlorar kan man inte skylla på någon annan, det var samma förutsättningar för bägge lagen och GAIS var tyvärr bättre.
Men kanske kan politikerna efter detta börja överväga ett hallbygge här i Kungälv då dem uppenbarligen inte klarar av att hålla en bra standard på isen utomhus.

Att ta fram något positivt från dagen känns svårt men att få se Daniel Gratjov på isen efter sitt långa skadeuppehåll var skönt. Sen skall även alla som låg bakom brunchen ha en stor eloge för det var en väldigt trevlig tillställning, all kred till er!!!
Allt annat lägger vi bakom oss och blickar framåt till kvällens match mot Moatala då det bara finns en sak som gäller... REVANSCH!!!