Esplund avgjorde finalreprisen
Johan Esplund avgjorde ffinalreprisen.

Efter ett sent segermål vann Villa en mycket underhållande match mot Västerås med 5-4.

Till denna finalrepris mot Västerås så fick äntligen Albin Thomsen göra första seriematchen för Villa efter sin påtvingade sjukdomsperiod. Han tog plats i laget istället för Alexander Härndahl. I övrigt samma trupp som i senaste matchen mot Vänersborg.

Villa och Västerås brukar bjuda på underhållande bandy när man drabbar samman och den här matchen avvek verkligen inte från detta påståendet. Tempot var högt matchen igenom och chanserna var många för båda lagen. Västerås tog ledningen efter fem minuter när Måns Engström satte en hörna. Villa kvitterade snabbt när Johan Löfstedt lyfte fram bollen till Jocke Andersson som efter lite problem kunde sätta 1-1. Det patenterade lyftet från Löfstedt till Jocke har vi väntat på ett tag och nu kom det.

Sedan så blev det en mållös men långt ifrån chansfattig kvart. Till exempel så var Tim Persson jättenära att stöta in ett inspel från Jocke och i andra änden av planen så hade Västerås en boll som discodansade på Villas mållinje. Efter 22 minuter så tog då Villa ledningen för första gången efter att Jesper Eriksson erövrat bollen på mittplan och spelat vidare till Albin Thomsen. Albin i sin tur levererade bollen till Jocke som fri kunde näta. Första elitseriepoängen för Albin i Villadressen.

Med tio minuter kvar av halvleken så kvitterade Västerås till 2-2 genom Stefan Edberg på ännu en hörna. Några minuter innan paus så återtog Villa ledningen när Jocke klättrade förbi på kanten och satte in bollen till Jesper Eriksson som träffade stolpen. Västerås fick inte riktigt undan returen utan istället kunde William Arvidsson sätta 3-2.

I andra halvlek så utökade Villa till 4-2 när Jocke fick fram bollen till Tim Persson som på mållinjen lyckades trycka in både boll och sig själv i nät. Lite andrum för Villa vilket kanske märktes i spelet också. Västerås fick mer boll att lira med medans Villa för ett tag blev aningen avvaktande. När Villa ändå hade varit framme och haft en halvskaplig hörna så blev det en spelvändning och Daniel Johansson dribblade sig snyggt igenom Villas defensiv och satte 4-3. Fullt liv i matchen igen alltså.

Med dryga tjugo minuter kvar tilldömdes Villa en straff efter att Tim Persson blivit fälld av Västerås målvakt Henrik Kjellsson. Straffen sköt Jocke utanför. Han är bra på mycket den gode Jocke men just skjuta straffar är nog till och med min blinda moster Agda bättre på faktiskt. Villa har hittills den här säsongen fördelat sitt straffskytte likt en begagnad gödselspridare. På försäsong och seriespel till dags datum har man endast gjort mål på fem av sjutton straffar. Sex av arton om man räknar med petstraffen från Löfstedt till Jocke i World Cup.

En minut efter denna straffmiss så var det kvitterat när Martin Landström kunde ta emot en långboll och prickskjuta in 4-4 efter en liten stunds slummer i Villas försvarslinje. Sista tjugo minuterna av matchen gick sedan båda lagen för vinst vilket bland annat resulterade i en ribbkanon på hörna från Västerås Tobias Holmberg. Villa hade också bra läge för mål när Jocke höll sig framme bland annat men det verkade som att vi skulle få nöja oss med ett kryss. Det hade nog känts som en liten missräkning eftersom man kunde gjort 5-3 på straff men istället blev det 4-4.

När klockan gått in på övertid så klev då Johan Esplund in som huvudfigur i det här dramat. Han fick bollen på egen planhalva och lurade bort några Västeråsspelare innan han kom fram till straffområdet där han tog sig förbi ytterligare ett par stycken. Avslutet täcktes men han lyckades hålla sig framme på returen och med närmast en halvvolley sköt han bollen i mål förbi en hel flock med spelare. Officiell tid för målet 91:03.

Det var några nervösa minuter kvar efter detta men till slut när klockan stod på 93:30 så var matchen över. Det var rena slutspelsjublet bland både spelare och publik efteråt. Att kunna komma tillbaka och vinna den här matchen som man så när förlorade greppet om betydde onekligen mycket för väldigt många.

I tider som dessa när det mest snackas om vilka problem bandyn har med det defensiva och tråkiga spelet så kan det vara kul att få vara med om en sådan här smällkaramell som denna matchen var. Stort kredd till båda lagen för underhållningen.

På fredag spelar Villa sin nästa match borta mot AIK på Bergshamra IP. Till den matchen så kommer Martin Karlsson vara tillbaka i spel efter sin hjärnskakning. Eftersom Arenan är upptagen av annat så tränar Villa utomhus på Isstadion onsdag/torsdag. Ganska lämpligt eftersom fredagsmatchen ju också spelas ute i det fria.