Ett par punkter om fortsättningen
Ett femårskontrakt är påskrivet och klart för Felix Nyman.

Ett par punkter om fortsättningen

Om David Jansson, nya kontrakt och det kommande spelschemat för Bajen.

David Jansson
Nyförvärvet från Falu BS stänkte in fyra mål hemma mot SAIK i onsdags när Bajen vann en hawaii-match med 9-7. Nummer nio har nu gjort 11 mål och är vår näst bästa målskytt bakom suveräna Ted Bergström. Segern mot Sandviken kan ha varit segern som "räddade säsongen". Nu har vi häng på slutspelsplatsen och kanske skakade vi av oss Vänersborg som nog får sikta in sig på negativt kval i vinter. 

Två nya kontrakt klara
Före matchen mot Sandviken meddelades det från högtalarna på Zinken att två kontraktsförlängningar var klara. Felix Nyman har kritat på för fem år och kommer vara en fanbärare i Hammarby under de kommande säsongerna. En stor Hammarby-supporter som alltid spelar med ett stort hjärta ute på isen. Vidare har man även signerat målvakten Filip Mörkdal för tre nya säsonger. Kul att föreningen lyckats krita nya avtal med två spelare för framtiden. 

Sviten är bruten
Efter fem raka förluster höll det på att bli en sjätte raka torsk. Bajen tog ledningen, den kvitterades. Vi gick ifrån till 3-1 men den åts upp till 3-3 och precis innan halvtid tog SAIK ledningen igen och gick ut i pausvilan med 4-3. Hur skulle detta sluta? Efter ett par mål i vardera bur lyckades ändå Bajen vinna inför en rätt blygsam publiksiffra på Zinken. Två oerhört tunga poäng, kanske säsongens allra tyngsta. 

Tabelljumbon härnäst
Ikväll väntar seriejumbon Åby/Tjureda på bortais som bara har tagit en ynka poäng den här säsongen. Smålänningarna, tillika nykomlingarna, är redan "klara" för nedflyttning till bandyallsvenskan och steget upp till högsta serien var alldeles för stort för det gulklädda laget. Bajen ska bara vinna i afton. Det ska vara säsongens enklaste match. Men för allt i världen, underskatta aldrig ett motstånd. Det går inte att vinna i elitidrott med bara 70 % närvaro. Fokus Bajen, fokus!

Lätt spelschema framöver
Åby/Tjureda borta, Frillesås hemma och Broberg/Söderhamn borta. Det ska vara minst fyra av sex poäng för Bajen - men gärna fler. Vinner vi våra två nästkommande matcher kommer vi spela om en slutspelsplats i den sista omgången. Vilken placering Hammarby slutar på kommer avgöras i Hälsingland när vi spelar mot "Gurt" i Söderhamn. Adam Gilljam mot sin moderklubb, Robert Rimgård mot sitt gamla lag. Det kommer bli en nervig och spännande avslutning på många arenor runt om i vårt avlånga land. 

Konkurrenterna om slutspel
Tyvärr har Bajen ingenting i egna händer i skrivande stund. Om det ska bli åttondelsfinal (minst en 10:e plats i tabellen) måste vi, förutom att själva vinna, få andra resultat med oss. Sirius har kvar VSK hemma, Bollnäs borta och avslutar mot Vänersborg hemma. Även om formkurvan inte pekar uppåt för Uppsala-laget så har man två matcher kvar hemma på "Studan". Sirius är en direktkonkurrent i slutspelsracet och har två poäng fler än Bajen. Så i dagsläget har man ett litet övertag.



Motala är en annan konkurrent som jag ser på det. Östgötarna har precis som Sirius 20 pinnar och har fyra matcher kvar att spela - men spelschemat är inte det lättaste. Broberg borta, Bollnäs borta, AIK hemma och SAIK borta. Nja, förutsättningarna kunde ha varit bättre för Mattias Sjöholms mannar. Jag tror Bajen snuvar Motala på en slutspelsplats och att östgötarna slutar 11:a när vi stänger säsongen på söndag nästa vecka. 

Forza Bajen!

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-02-07 14:25:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy