Femetta borta mot Västerås
Stark seger för Villa borta mot Västerås.

Bortamatchen i ABB Arena slutade med Villaseger 5-1.

På söndagseftermiddagen så var det dags för en svår bortamatch för Villas del mot Västerås i ABB Arena. Petter Björling vilade fortfarande och Karl Tagesson spelade med LAIK i allsvenskan. Att Jon Karlsson gjorde en snabb comeback som reservkeeper vet ni ju redan.

Vi fick se ett mål i första halvlek och det var Tim Persson som gjorde det på en vacker volley efter en precis lyftning från Erik Säfström. Christoffer Edlund hade två vassa lägen där det ena resulterade i en stolpträff och Johan Löfstedt jobbade sig fram till en stor mängd med bra skottlägen. Västerås främsta lägen var mestadels på skott utifrån och ett antal hörnor men merparten av skotten täcktes på ett imponerande sätt av Villas försvarslinje.

I andra halvlek så fick Löfstedt slutligen utdelning på sina skottlägen när han bombade in 2-0. Villa tog efter detta målet över taktpinnen rejält. Alexander Härndahl tog sig skickligt fram till ett jätteläge som missades innan han lite senare styrde in 3-0 på ett inspel från Säfström. Strax efter detta så kom också 4-0 när Säfströms magiska passningsklubba friställde Edlund efter ett mycket tjusigt anfall.

Med tio minuter kvar så nöp Jesper Thimfors en straff och man hoppades så smått att han skulle få hålla nollan. Tyvärr så räckte det inte fram till slutsignal utan han fick kapitulera på övertid när Daniel Johansson nätade. I absoluta slutsekunderna så satte Tim Persson sitt andra mål fram till 5-1.

Det var en mycket stabil insats av Villa där man efter en jämn och tät första halvlek tog över rejält efter paus. Man satte bra fart på bollen och Västerås fick väldigt svårt att hänga med. Samtidigt blev ytorna också större när hemmalaget efter 2-0 försökte lyfta upp spelet.

Erik Säfström fick pris som Villas bäste spelare och var helt magisk med sina fyra assists. Johan Löfstedt var också mycket bra när han gång på gång kom galopperande som en cirkushäst och letade skottläge. Vidare så var defensiven väldigt stabil och uppoffrande. Det hade behövts en kulram för att hålla ordning på antalet täckta skott från Villas försvarslinje med Martin Johansson som dödsföraktande kamikazepilot #1.

Villa gick nu upp i serieledning i den mycket jämna tabellen. Nästa match är på onsdag då Motala kommer till Arenan.

Västerås – Villa Lidköping 1-5 (0-1)
0-1 Tim Persson (Erik Säfström) 14
0-2 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 54
0-3 Alexander Härndahl (Erik Säfström) 61
0-4 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 65
1-4 Daniel Johansson (Jesper Jonsson) 90+1
1-5 Tim Persson (Joel Broberg) 90+3
Utv : Västerås 1x10 , Villa 1x10