Fin start på året
Daniel Svedberg var en av Gripens klart bästa spelare i hemmamatchen mot Nässjö

Gripen stod för en stabil insats i hemmamatchen mot Nässjö och vann rättvist med 11-3

På söndagen tog Gripen i Slättbergshallen emot småländska laget Nässjö.
Och starten på matchen var ju inte direkt dålig. Redan i den 6:e minuten höll sig Martin Apelqvist framme och satte dit 1-0.
2-0 kom i den 16:e matchminuten, målskytt Victor Källsbäck, och resultatet så långt var inte direkt orättvist, även om också Nässjö hade sina chanser. I den 23:e minuten reducerade smålänningarna till 2-1, då man förvaltade ett frislag på ett bra sätt.
Mathias Nilsson gjorde sedan 3-1 i den 28:e minuten och Gripen hade ett till synes bra grepp om händelserna. Nässjö lyckades reducera till 3-2 i den 30:e minuten, innan Mathias Nilsson i den 37:e fastställde halvtidsresultatet till ledning för Gripen med 4-2.
Denna ledning speglade matchbilden ganska bra, men det kan tilläggas att ett av Gripens mål föregicks av en solklar offside. Detta mål skapade ilska hos Nässjös spelare samt lagledning. Och även såpass mycket tjafs att den ena assisterande domaren fick åka fram till Nässjös bänk för att be dem lugna ner sig. En röst från läktaren hördes därefter ropa: "Vad sa du till honom?!", varpå den assisterande domaren svarade med ett kort  "sanningen"!  Tänk om fler domare i landet kunde ha denna sköna stil under matcherna.

I den andra halvleken kom Gripen ut och var precis sådär pigga som vi supportrar nästan börjat vänja oss vid snart. För bara något år sedan, så var den andra halvan av matcherna lagets Akilleshäl men nu är man till synes mer fokuserade under denna del samt att man även har en bra fart på skridskorna.
I den 50:e minuten kontrade Mathias Nilsson in 5-2 på egen hand och så kan det lätt gå om man ger en sådan klasslirare fria ytor.
I den 53:e minuten fick en spelare i Nässjö först utvisning för våldsamt slag och sedan ytterligare minuter för olämpligt uppträdande. Dessa utvisningar innebar spelarens andra och tredje utvisning i matchen och påföljden var givetvis rött kort.
Efter denna incident var Nässjö mer eller mindre ett slaget lag. Gripen utnyttjade det numerära överläget genom att ha full fart i de flesta anfallen och detta kunde till slut inte Nässjö stå emot. Matchen slutade till sist 11-3 till Gripen. Måhända lite väl stora siffror, men segern var fullt rättvis.
I ett fullt godkänt Gripen kan man ändå lyfta fram spelare som Christopher Smerkerud (hans frilägesräddning på en av Nässjös vassaste spelare fick nästan taket i hallen att lyfta), Robin Karlsson (ett mycket bra slit på mitten och kryddade det hela med att få göra mål) samt Daniel Svedberg (en spelare som verkligen jobbade på bra, både framåt och bakåt).

Vet att det finns läsare som saknar rapport från Gripens bortamatch mot Jönköping. Gällande den matchen kan man bara säga att det var en målmässigt svängig match som slutade oavgjort, 5-5. För mer detaljer om den drabbningen rekommenderar jag de båda lagens officiella hemsidor.

Nu väntar några dagars väntan på Gripens nästa match.
Den 6/1 kl.14:00 tar våra grabbar emot Tranås i Slättbergshallen. Kan vi förvänta oss ett revanschsuget svartgult gäng, med tanke på Gripens hemska insats i premiärmatchen?!