Motala - Villa Lidköping
2 - 3

Fjärde raka segern
Nytt segerjubel för Villa.

Onsdagens bortamatch mot Motala innebar fjärde raka segern för Villa. 3-2 efter 1-0 i paus.

Villa åkte till Motala som gigantiska favoriter trots att David Karlsson vilades på grund av känningar i en magmuskel. Rätt så tunga offensiva pjäser som saknades med andra ord eftersom Johan Esplund och Axel Ekholm var borta sedan tidigare. Victor Petersson tog plats i truppen för första gången i seriesammanhang. Dessutom så var det bestämt sedan tidigare att Jon Karlsson skulle vakta kassen istället för Jesper Thimfors.

Det var massivt spelövertag för Villa inledningsvis utan att det dock blev någon nätkänning. Motala växte in i matchen efter ett tag och skapade två riktigt vassa lägen i första halvlek men Jon visade klassen och räddade båda. Ett mål fick vi se och det var Nikolai Jensen som höll sig framme på ett inspel och gjorde sitt första seriemål i Villatröjan.

I andra halvlek ökade Villa tidigt på till 2-0 genom Christoffer Norin och matchen kändes väl rätt så klar i det läget. Bandyunderhållningen var inte direkt skyhög stundtals men det kändes ändå kontrollerat av Villa. På slutet blev det rörigt likväl på grund av flera utvisningar och Motala kunde reducera och skapa lite nerv.

Jesper Eriksson åkte igenom och punkterade matchen med sitt 3-1-mål i 91:a minuten. Sista minuterna satt hela Villas försvarslinje utvisad, Martin Johansson - Martin Andreasson - Tobias Backman. Motala lyckades få in en reducering till men det var lite för kort tid kvar för att de skulle hinna skapa något läge ytterligare.

Ingen glimrande tillställning även om Villa kontrollerade matchen i 85 minuter. Med tanke på att det var bortamatch på uteis med lite annorlunda belysning och halvrisigt underlag och med flera spelare borta så är i alla fall jag väldigt nöjd med att det blev seger. En uddamålsseger ger lika många poäng som en storseger. Sedan så är ju medelsnittet av Villasupportrarna ett relativt bortskämt släkte när det gäller underhållande bandy så jag kan tänka mig att det grymtades en del både på läktare och i TV-soffor.

På fredag spelas nästa match. Sirius står för motståndet i Sparbanken Lidköping Arena. Notera att matchstarten är 18:00 på grund av VM-kval i fotboll senare under kvällen.

Motala vs Villa 2-3 (0-1)
0-1 Nikolai Jensen 39
0-2 Christoffer Norin (Petter Björling) 49
1-2 Vitaliy Klyushanov 87
1-3 Jesper Eriksson 90+1
2-3 Vitaliy Klyushanov (Viktor Spångberg) 90+5
Utv : Motala 3x10, Villa 4x10