2021-03-14 15:00

Villa Lidköping - Sandviken
4 - 5

Förlust i första semifinalen
Ingen lyckad första semifinal.

Förlust i första semifinalen

Villa förlorade semifinal 1 hemma mot Sandviken med 4-5.

Största frågan inför denna första semifinal var om Christoffer Edlund skulle komma till spel efter sin ljumskskada. Det gjorde han inte efter att ha testat tidigare under matchdagen. Man vill inte chansa med honom och riskera att skadan förvärras. Tyvärr så saknades även Felix Pherson på grund av sjukdom. Två rätt så tunga pjäser att sakna i en semifinal om man säger så.

Villa har haft väldigt missflyt med skador och sjukdomar under de två senaste säsongerna då man nästan kunnat stapla alla frånvarande spelare ända upp till taket i Arenan. Jämför det med guldsäsongen 18/19 då man kunde spela med ordinarie manskap i stort sett hela tiden. Albin Thomsen och Theo Lewerin tog plats i truppen istället för de saknade stjärnorna.

Matchen började med ett piggt hemmalag som tog ledningen redan efter ett par minuters spel. Sandviken slarvade på egen planhalva, Jesper Eriksson la rabarber på bollen och spelade fram Tim Persson som fri gjorde 1-0. Då hade Johan Löfstedt redan innan det haft ett skott i ribban.

Villas första tio minuter var riktigt bra. Sedan drabbades man av en utvisning och Sandviken kom in i matchen och tog över spelet. Kvitteringen hängde i luften vid ett par tillfällen. Istället så var det Villa som utökade till 2-0 efter att Alexander Härndahl tagit sig in i straffområdet och med en liten fjuttare överlistat Sandvikens keeper Joel Othén. Kort därefter var det även nära 3-0 när Erik Säfström fick ett jätteläge men sköt utanför.

Sandviken fick målmässig närkontakt när ett inspel från Linus Forslund tog på Martin Johansson och oturligt nog gick bollen in i egen kasse. Strax innan paus så kom också kvitteringen efter att ett långskott sölats ut till en lite onödig hörna. Den sköt Hannes Edlund i mål otagbart. 2-2 i paus.

Inledningen av andra halvlek blev inte alls lyckad för Villas del och man tappade väl i stort sett hela matchen där. Först 2-3 på straff genom Hannes Edlund efter att en Sandvikenspelare lite väl lättvindigt tagit sig in i Villas straffområde. 2-4 kom snabbt därefter när bollen passades fel på egen planhalva vilket resulterade i ett 2 mot 1 läge för Sandviken och Hannes Edlund kunde lägga in bollen i tom kasse. Hans tredje raka mål.

Efter dryga kvarten så fick Daniel Berlin lite yta att avancera på och kunde fläska in 2-5 från distans. Här såg det totalt nattsvart ut för Villa. Vi fick ändå se en snabb reducering när Löfstedt sköt och Othén släppte en lite billig retur som Martin Karlsson kunde näta på. Sandviken fick två utvisningar rätt så tätt inpå varann och i spel 11 mot 9 så hade Villa chansen att öka trycket och komma riktigt nära i målprotokollet men istället så blev det lite stressat 

Ett par lägen skapades ändå och då var det främst genom Löfstedt som var Villas farligaste spelare offensivt. Först hade han ett läge rakt framifrån där Othén benparerade och lite senare så fick han på en riktig stänkare från distans som satt klockrent i ribban. Hans andra ribbskott i matchen. 

Till slut så kom det ytterligare en reducering genom Tim Persson men då stod klockan på 90+. Det var bara en minut kvar av tilläggstiden så någon plats för en riktigt forcering fanns inte. I slutsekunderna så öste Villa på med många spelare offensivt ändå. Säfström hade bollen och hans passning in i straffområdet nådde en blåvit spelare i bra läge men tyvärr kom det en offsidesignal och matchen var förlorad.

Sandviken vann rättvist. Efter en lite skakig start så tog man över spelet och utnyttjade Villas tveksamheter effektivt. Villa började bra men sedan tappade man både energi och aggressivitet. Det blev många långsamma bolltransporter och mycket dribblande och tråcklande och småpassningar som gjorde det rätt så behagligt för Sandvikens defensiv. Vi saknade även lite långskott från Villas sida. Det var i stort sett bara Löfstedt som kunde hota gästerna med sin skottkraft. Där om något saknades verkligen Chrille Edlund som ju kan skjuta från alla vinklar och vrår.

0-1 i matcher och inte den start på semifinalserien man hade hoppats men visst har Villa chans att vända på det här. Såpass mycket kvalitet finns det ju i laget även utan Edlund och Felix men då krävs det att man höjer sig en nivå både offensivt och defensivt. Det behövs mer beslutsamhet och bättre tryck på offensiv planhalva samtidigt som misstagen på egen planhalva måste minimeras. Det går inte att bjuda på baklängesmål i en semifinal.

Semifinal 2 spelas i Göransson Arena på tisdag kl.18:00.

Villa vs Sandviken 4-5 (2-2)
1-0 Tim Persson (Jesper Eriksson) 4
2-0 Alexander Härndahl (Martin Karlsson) 31
2-1 Linus Forslund (Daniel Berlin) 34
2-2 Hannes Edlund (Albin Airisniemi) 41
2-3 Hannes Edlund 50
2-4 Hannes Edlund (Dennis Henriksen) 53
2-5 Daniel Berlin (Albin Airisniemi) 61
3-5 Martin Karlsson 63
4-5 Tim Persson 90+1

Villalandlisch05102021-03-15 06:00:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping