6 - 5

Förlust mot Edsbyn
Davvas två mål hjälpte inte.

Villa förlorade seriefinalen borta mot Edsbyn med 6-5.

Villa hade chansen att säkra seriesegern i bortamötet mot Edsbyn. Det blev dock inget med det eftersom Edsbyn gick segrande ur denna seriefinal med 6-5.

Det blev aningen dramatiskt redan på uppvärmningen när Brechen krockade med Joel Broberg. Brechen stukade handleden en aning men kunde ändå genomföra matchen utan några större problem.

Första halvlek utförde Villa på ett riktigt bra sätt och man borde gått till pausvila med ett betydligt bättre resultat än 3-3. Villa hade ett rejält spelövertag men ett par tillfällighetsmål för Edsbyn innebar ett kryssläge i paus. Det var så jag såg det med mina blåvitfärgade ögon i alla fall.

I andra halvlek så förändrades matchbilden. Edsbyn klev upp och ägde mer boll. När Villa väl fick bollinnehav så saknades det vanliga tålamodet. Man hade lite för bråttom och tappade bollen för snabbt. Det blev inte de här långa anfallen som man vill ha.

Ett avgörande läge är vid 4-4 när Villa får straff. Ordinarie straffskytt Davva sitter utvisad och istället får Martin Johansson ta hand om straffen. Den skjuter han rakt på Edsbyns målvakt Anders Svensson som väl sällan gjort en lättare straffräddning.

Några minuter senare så får istället Edsbyn en straff som sitter till 5-4. Lite senare kommer även 6-4 på en omställning när Villa försöker flytta upp folk.Villa hinner med en reducering men inte så mycket mer.

Även om man tappade i andra halvlek så gör Villa en betydligt bättre match än mot Broberg i fredags. I första halvlek så har man väl faktiskt lite oflyt som inte har en ledning i paus. Sedan så mötte man ett mycket duktigt Edsbyn också ska sägas. Lagen ägde helt klart var sin halvlek.

Nu har Villa ett par träningar framför sig till sista matchen mot Tellus på fredag. Man har en poäng och tjugofem plusmål att gå på jämfört med Edsbyn som möter Vänersborg på bortaplan.

Förhoppningsvis så har Martin Andreasson hämtat sig från sin knäskada då. Han gjorde ett par kortare inhopp mot Edsbyn men hämmades en del. Förhoppningsvis så har också Martin Johansson sambo fött parets första barn tills dess. Det rör sig bara om dagar där. Till denna matchen åkte inte Martin med resten av laget utan bilade upp på egen hand.