2019-11-13 19:00

Villa Lidköping - Bollnäs
1 - 2

Första förlusten ett faktum
Ny stormatch av Jesper Thimfors räckte inte.

Första förlusten ett faktum

Villa förlorade hemmamatchen mot ett skickligt spelande Bollnäs med 1-2.

Joel Broberg var tillbaka i Villas lag inför den här matchen. Tyvärr så hade Johan Esplund insjuknat istället och saknades. Villas skade och sjukdomsjournal börjar bli lika tjock som en bibel trots att säsongen inte pågått speciellt länge. Ytterligare en förändring var att Victor Petersson vilades och Alexander Härndahl fick plats i matchtruppen för första gången i elitseriesammanhang.

Villa inledde matchen relativt bra och hade några fräsiga distansskott som Bollnäs målvakt Pertti Virtanen fick göra ett par benparader på. 1-0 kom efter en kvart när Johan Löfstedt skottade in bollen från ett läge på högerkanten framspelad av Joel Broberg.

Bollnäs kvitterade rätt så snabbt genom Christian Mickelsson och undan för undan i halvleken så blev det Bollnäs som tog över. Slutkvarten blev väldigt chansfattig och handlade mest om stor irritation mot domartrion med Daniel Labe i spetsen som verkade köra en egen tolkning av regelboken matchen igenom.

Ett stort läge noterades för Bollnäs och det var när Jesper Thimfors fällde Mickelsson i straffområdet med domarsignal som följd. Samma spelare ställdes mot varandra vid det efterföljande straffslaget och Thimfors gick vinnande ur den duellen när han nöp Mickelssons rätt så dåligt slagna straff.

Andra halvlek började Villa precis som den första hyfsat bra och skapade lite småfarliga lägen. Man hade dock svårt att ta sig förbi Bollnäs täta defensiv och skapa något hett inne i straffområdet. Det blev mest skott utifrån och lite vinkelskott.

Åter igen tog Bollnäs över spelet och skapade också fler öppna lägen än vad Villa gjorde. Jesper Thimfors gjorde en ny stormatch och räddade ett antal svåra skott men till slut så blev det ändå 1-2 genom Mickelsson efter ett friläge.

På slutet chansade Villa lite grann och det blev till slut också en del lägen men Virtanen räddade allt. Ibland kändes det som han räddade utan att ens veta om det. Tror ett av Villas avslut tog i stolpen också när Virtanen för en gångs skull var överspelad. Det var väldigt nära kvittering på slutet men Bollnäs vann rättmätigt mot ett ganska blekt hemmalag.

Det här var Villas första förlust på nästan ett år. 23 november 2018 förlorade man förra gången i serie och slutspel. Då också mot Bollnäs som kan vara ett riktigt klurigt lag att möta. Man är alltid väldigt täta och disciplinerade bakåt och framåt så har man en rad farliga spelare också. När man dessutom hamnar i överläge blir det extra svårt.

Det gick trögt för Villa offensivt. Lågt tempo och omständigt spel gjorde det lättare för Bollnäs att försvara sig. En rad med slarviga passningar gjorde det ännu tuffare för de blåvita. Man gjorde det väldigt bra borta mot Edsbyn i fredags men då handlade det om att försvara sig och spela på omställningar. Nu blev det en helt annan matchbild.

Johan Esplund hade nog behövts för att dyrka upp Bollnäs defensiv. Han brukar vara bra på det. En del andra spelare känns rätt så långt ifrån formen för tillfället när det handlar om att driva upp tempot och anfalla mot ett samlat försvar. Det märktes rätt så tydligt. Mot sämre lag så får man till slut lägen men Bollnäs är för bra för att bjuda på någonting.

Vi får väl hoppas också att Villa till slut kan spela med ordinarie lag. Synd om man ska behöva ha tre spelare borta i varje match. Även om det funkat bra hittills så kommer man till slut givetvis märka att vissa spelare saknas. Dessutom får en del spelare slita extra hårt när andra som brukar vara med står vid sidan av.

Det blir ingen längre tid till att deppa över det här resultatet. Redan på fredag är det dags för nästa match då Villa åker ner till de halländska skogarna för att möta Frillesås på Sjöaremossen.

Vi syns och hörs.

Villa vs Bollnäs 1-2 (1-1)
1-0 Johan Löfstedt (Joel Broberg) 15
1-1 Christian Mickelsson (Christoffer Fagerström) 19
1-2 Christian Mickelsson (Daniel Mossberg) 62
Utv : Villa 1x10 , Bollnäs 3x10
Publik : 2621

Villalandlisch05102019-11-14 00:11:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping