3 - 2

Första förlusten ett faktum.
Ingen segerglädje mot Hammarby.

Villa förlorade bortamatchen mot Hammarby med 3-2 efter ett sent avgörande.

Det var två ändringar i Villas lag inför bortamatchen mot Hammarby. Jesper Thimfors tog plats i kassen igen och Theo Lewerin var tillbaka i truppen istället för Alexander Karlgren.

Oturligt nog så regnade det i Stockholm denna fredagskväll vilket gjorde isen väldigt svårbemästrad. Spelet blev därefter med mycket lyft och målchanserna i första halvlek gick att räkna på ena handens fingrar. Vi fick se några hörnor och lite halvlägen typ.

Jesper Eriksson fick tyvärr en smäll mot axeln efter dryga tjugo minuter och var tvungen att utgå. Lite senare råkade Hammarbys Robin Sundin ut för en liknande skada och ingen av dem spelade något mer i matchen. Status på Jespers skada är i nuläget okänd.

I slutminuterna av första halvlek så lyckades David Jansson i hemmalaget sätta en retur efter en hel del trassel så att paussiffrorna skrevs till 1-0 i Hammarbyfavör.

Inledningsvis i andra halvlek så var förhållandena lite bättre och det utnyttjade Villa. Först smällde Martin Johansson in en vänsterhörna och sedan satte Christoffer Edlund ledningsmålet efter fint samspel med Martin Karlsson.

Det fanns lägen för ytterligare mål men när 3-1 inte kom så blev man lite orolig att Hammarby skulle få till sin sedvanliga slutforcering som man ofta sett tidigare i deras hemmamatcher. Så blev det nu också. Daniel Mossberg satte kvitteringen med tio minuter kvar och i matchminut 90 gjorde David Jansson segermålet.

Båda poängen stannade alltså på Södermalm och Villa fick åka hem med ingenting alls i bagaget. Matchen och resultatet blev en rejäl besvikelse efter den senaste tidens storsegrar. Nu togs ju i och för sig merparten av dessa segrar mot lag i tabellens bottenskikt. Den här kvällen mötte man ett betydligt vassare motstånd med bra form och självförtroende.

Nåväl, vi får vara griniga över den här förlusten ett kort tag innan vi ser fram emot nästa match. Det är den tidigare uppskjutna matchen mot Frillesås som spelas på onsdag i nästa vecka. Frillesås som ikväll tog sin första poäng i årets elitserie när man hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Bollnäs.