Första nyförvärvet klart
Felix Pherson, numera Villaspelare.

Första nyförvärvet klart

Villa presenterade idag sitt första nyförvärv för kommande säsong. Det rör sig om Felix Pherson, senast hos derbyrivalen Vänersborg.

Felix Pherson som fyller 24 senare i år presenterades vid en presskonferens idag i restaurang Villa i Arenan. Kontraktet lyder på 2+1 år. Han kommer spela i tröja nummer 9.

Moderklubben är IFK Rättvik, Därefter blev det ett antal säsonger hos Edsbyn innan han flyttade till Vänersborg där han tillbringat de två senaste säsongerna. Han har även spelat i flera svenska ungdomslandslag genom åren.

Det är en ståtlig pojk det handlar om som mäter 191 cm över asfalten. Som väntat med tanke på hans storlek så är han en fysisk spelare dock med väldigt bra skridskoåkning och det saknas inte heller spelkänsla. Senaste säsongen hos Vänersborg levererade han 17 poäng (6+11). Oftast spelar han som halv eller mittfältare.

En klassiker med Felix Pherson inblandad är fighten i derbyt Villa vs Vänersborg säsongen 2015/16. Då skickade han ut Villas Lars Fall över sargen med en tuff tackling. Fall blev fly förbannad och gav sig på Felix i en, om man ser till storleken, väldigt ojämn brottningsmatch. Det såg nästan ut som en liten insekt hade landat på store Felix. Såg lite lustigt ut.

Nåväl, på pappret känns det som ett riktigt bra nyförvärv.

Välkommen till Lisch, Felix!

 

Villalandlisch05102017-04-03 13:32:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping