2022-02-11 19:00

Villa Lidköping - Hammarby Bandy
11 - 4

Fredagsseger för Villa

Fredagsseger för Villa

Hemmamatchen mot Hammarby vanns med 11-4 efter att Villa drog ifrån i andra halvlek.

Fredagskvällen innebar bandy utan restriktioner i Arenan och match mellan Villa som jagade serieseger och Hammarby som jagade för att komma bort från den skräckfilmsotäcka kvalplats man just nu är innehavare av.

Villa inledde matchen med en hög press och satte tidigt 1-0 på hörna genom Johan Löfstedt. Detta innebar mål nummer 100 i serie och slutspel i Villadressen för Lökens del. Erik Säfström var sedan en rejäl slägga i ribban från 2-0. Tvåan kom istället lite senare från Christoffer Edlunds klubba.

Helt plötsligt förvandlades 2-0 till 2-2 efter först lite flipperspelsstudsar och sedan en missad rensning. David Jansson var grönvit målskytt båda gångerna. 2-3 var också nära när David Pizzoni, mannen med porrmustaschen som någon uttryckte det, slängde iväg ett långskott som träffade ramen i Villamålet.

Denna downperiod innebar en rejäl temposänkning med tillhörande skral passningsskvalitet från Villas sida innan man rebootade sitt spel och satte ny fart framåt. 3-2 på hörnvariant genom Felix Pherson innan Edlund satte 4-2 på direktskott. Detta via ett perfekt hårt inspel från Alexander Härndahl och det syntes lång väg att Edlund skulle få kanonträff. Tror inte ens gud fader själv hade kunnat kliva ner och stoppa det skottet.

5-2 kom på en snabb omställning där det tog ett par sekunder att förflytta bollen från egna kortlinjen fram till offensivt straffområde och en Joel Broberg i storform som avslutade. Det var också nära ett riktigt drömmål vid ett tillfälle när bollen gick som på ett snöre mellan spelarna och Joel avslutade med ett pass bakom ryggen till Tim Persson som dock fick se Hammarbys målvakt Filip Mörkdal rädda det fina läget. Paussiffrorna skrevs till 5-3 efter en reducering av David Jansson ånyo. Vass kille det där.

I andra halvlek så var det inledningsvis gaspedalen ner i golvet som gällde för Villas del. Efter en kvart hade ledningen utökats från 5-3 till 8-3 och spänningen i matchen tog därmed helgledigt. Edlund satte två av dessa mål och Joel ett. Resten av matchen spelades av på ett fredagsmysigt sätt och slutsiffrorna landade på 11-4.

Edlund hängde in fem kassar sammanlagt och har nu gjort 72 mål den här säsongen. Den mannen hittar nog fram till ett skottläge med ögonbindel på. Joel satte tre och är för tillfället som ett skenande lokomotiv ute på isen. Även Alexander Karlgren måste nämnas. Han levererar med sin passningsklubba så fort han får speltid. Tre assist mot Tellus i tisdags och två nu. Skönt med lite utdelning på hörnskyttet också. Fyra hörnmål, tre på direktskott och ett på variant.

Hammarby gjorde en riktigt bra första halvlek. När tillfälle gavs så gick man för det och hotade Villa flera gånger. I andra så orkade man inte fylla på med folk utan fick mest försvara sig. Det gick väl sådär för defensivt fanns det stora luckor matchen igenom. Hur som helst så är ju laget alldeles för bra för att ligga på kvalplats om man ska gå efter den här insatsen.

2338 åskådare räknades in i första hemmamatchen utan restriktioner på ett bra tag. Ljudkulissen från publiken betydde mycket och gjorde det hela så mycket roligare än när det var 700 sittande personer med avstånd. Sedan fanns det ändå stora luckor på läktarna men vi får nog vänta ett bra tag innan all publik hittat tillbaka till Arenan igen. Det kan nog ta flera år faktiskt. 2338 duger ändå gott och det skapades en bra atmosfär.

Nästa match för Villas del är hemma mot Bollnäs på söndag kl.17. Vinst där och seriesegern är klar till 99,9 procent.

Villas mål mot Hammarby : Christoffer Edlund 5, Joel Broberg 3, Johan Löfstedt, Felix Pherson, Tim Persson.

Villalandlisch05102022-02-12 07:11:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping