Frillesås och Sirius kvar i Elitserien

Sirius utklassade Lidköpings AIK i Uppsala och säkrade nytt kontrakt.

Så var kvalet över för den här gången och det gick väl ungefär som väntat. Lidköpings AIK hade inget att spela för i Relitahallen och blev utspelade med 9-0 efter 5-0 till hemmalaget Sirius i paus. Uppsala-laget behövde vinna för att säkra sin elitserieplats nästa säsong och det gjorde man utan problem.

På Sjöaremossen blev det desto svängigare. Frillesås hade ledningen med 4-1 hemma mot Falu BS men dalmasarna gav sig inte och gjorde en enorm andra halvlek i målväg. Man hämtade upp underläge till 4-4 med nio minuter kvar av matchen, sedan blev det bortaledning innan Frillesås återigen kvitterade till 5-5. Då stod klockan på minut 84.43.

Där efter följde en stark dalspurt med tre raka mål - men segern med 8-5 borta mot Frillesås hjälpte inte till avancemang till bandyns finrum. Falu BS slutade trea i kvalgruppen på lika många poäng som IK Sirius men med sämre målskillnad. Det innebär att dalalaget spelar allsvensk bandy även nästa säsong, tillsammans med kvalgruppens solklara jumbo, Laik.