2022-02-11 18:00

Sandviken - Västerås SK
5 - 5

Fyra spaningar efter SAIK borta
Storken hittade återigen nätet efter en snygg passning av den dominante Jesper Jonsson.

Fyra spaningar efter SAIK borta

Ännu en tappad ledning gjorde att fjärdeplatsen ännu inte är säkrad. Här kommer några spaningar från resan till Sandviken.

Det var en brokig skara grönvita binjurar som tog sig upp till Sandviken med Kirbussen under fredagseftermiddagen. Intresset för en kulturresa av detta slag var svalt vilket gjorde att kalaset delvis finansierades av sponsring från yttre parter inklusive spelartruppen vilket var en väldigt fin och uppskattad gest. Några kisspauser senare var bussen framme vid Göransson Arena där Grönvitt återigen tappade en ledning men fick med sig en poäng hem till Västerås. Undertecknad höll strupen fuktig under hela matchen och därmed kommer inga grundliga spelarbetyg utan några spaningar om matchen och veckan som varit.

JJ är tillbaka
Efter att ha varit nästintill osynlig de senaste två matcherna var det en Jesper Jonsson som hade revansch att utkräva på sig själv som klev in i Göransson Arena under gårdagen. Han har dragits med en del sjukdomsbesvär sista tiden vilket har märkts tydligt, men igår fick vi se Jonssons bästa sida. Han var inblandad i det mesta framåt både med passningar och mål, där smörgåsen till Storkens 1-2 mål var helt fantastisk. Bra på små ytor, klinisk i avsluten och hårt arbete i defensiven. Så ska de se ut!

Grönvitts oförmåga att stänga matcher
För tredje matchen i rad lyckades inte VSK förvalta en ledning man skaffat sig. Igår hade man en tvåmålsledning med tio minuter kvar och när SAIK forcerade öppnade det upp sig för kontringar där avsluten måste hålla en högre klass. Dessutom känns det som att målen laget släpper in är lite för enkla och försvarsarbetet skulle kunna skruvas upp någon nivå.

20 insläppta mål på fyra matcher
Efter jul har en gedigen defensiv med få insläppta mål legat till grund för VSKs segertåg. Senaste fyra matcherna har man släppt in fem mål i varje match och resultaten har varit därefter. Grönvitt måste hitta tillbaka till den defensiv man hade för ett par veckor sedan för att ta sig tillbaka på vinnarspåret. Släpper man in mer än fem mål varje match får man det betydligt svårare att vinna bandymatcher. Senast mot SAIK lämnar tyvärr Kjellssons ingripanden på några av målen en del att önska, i synnerhet Airisniemis båda mål i första halvlek där jag tror att han själv känner att han borde varit på dem. Icke desto mindre stod han för några fantastiska insatser senare i matchen så ingen skugga ska falla över Kjelle.

Framåtblicken
Redan imorgon åker laget till Södermalm i Stockholm för att möta Hammarby IF i en riktigt klassikermatch. Tyvärr ser det ut som att det inte rullar någon kirbuss till Zinkensdamm så supportrar får ta sig dit på egen hand. Spelarna pratar ofta om hur mycket supportrarnas stöd betyder och därav är det av stor vikt att så många som möjligt sluter upp på de kvarvarande matcherna i grundserien. Restriktionerna om publikneddragningar är borttagna så dra med vänner och familj till matcherna för att stötta vårt gröna vita lag.

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-12 18:18:35
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK