GAIS hemma

Imorgon är det återigen dags för match på Plustjänst Arena. GAIS från Göteborg står för motståndet.

Sist lagen möttes för en dryg månad sedan så vann GAIS med 3-2 i en tät match. GAIS började säsongen med en vinst och en oavgjord innan man började rada upp förluster tills man bröt trenden mot IFK på hemmaplan. Trots en riktig bra trend så ligger man kvar på kvalplats men man kommer till Motala imorgon med en fin form. Vad sägs om vinster borta mot hemmastarka Kungälv och framförallt segern borta mot Sandviken.

Hade man frågat mig för en månad sen så hade jag nästan tippat IFK som knappa favoriter hemma mot GAIS men nu när framförallt Magnus Muhrén börjar hitta rätt igen så får göteborgarna ses som ganska klara favoriter.

IFK ligger kvar på jumboplats med bara fyra inspelade poäng och kommer från en 7-3 förlust borta mot VSK. Nu pratas det även från tränarhåll att det ska mycket till om man ska undvika kvalspel. Man måste försöka hitta tryggheten i spelet och gå in i kvalet med en bra känsla. Därför tror jag det krävs en del poäng nu framöver för att man ska klara av att hålla två allsvenska lag bakom sig i kvalet. Vi har hittills bara skrapat ihop tre vinster på hela säsongen med träningsmatcher inräknade så visst behövs det vinster även om det i princip är kört att ta sig förbi upp på säker mark.

Det man måste jobba på nu är dom korta men så ofta avgörande svackorna som IFK kommit in i matcherna iår. Under ett fåtal minuter släppa in 2-3 mål håller inte i elitserien, och mest troligt inte i ett kvalspel mot topplag från allsvenskan heller. Kan vi eliminera dessa korta svackor i matcherna tror jag på poäng i matcherna framöver. För sett till en hel match så är det väl bara Vetlanda borta som var riktigt dålig, annars så har man haft chans i många matcher utan att lyckas.

Hoppas folk kan visa sitt stöd imorgon, istället för att sitta hemma och gnälla. Poängchans finns definitivt imorgon, 19:00 är avslaget!

I med och motgång!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-01-03 17:27:56
Author

Fler artiklar om Motala