Halva serien är spelad för IFK Kungälv

Halva serien är spelad för IFK Kungälv

Tankar kring matcherna och resultaten...

VSK - IFK Kungälv 5-3 
Ingen förlust att skämmas över. Jämna steg med mesta mästarna på bortaplan.

IFK Kungälv - Sandviken 6-3
I första hemmamatchen för säsongen imponerade Kungälv stort genom att besegra regerande svenska mästarna Sandviken. En spännande match där där IFK till slut kunde dra ifrån och ta sina första viktiga poäng

IFK Kungälv - Ljusdal 8-2
En match som Kungälv på pappret skulle vinna lätt. En lite trevande start i första slutade med målfest i andra och en komfortabel seger.

Vetlanda - IFK Kungälv 1-2
En av seriens viktigaste vinster då Vetlanda är ett av lagen som jagar Kungälv om en slutspelsplats

IFK Kungälv - Sirius 4-4
Trodde från början på 2 poäng i denna match så att det blev oavgjort kändes efteråt som en förlust.

Bollnäs - IFK Kungälv 2-2
Sällan har jag varit så nervös framför datorn och elitrapport som vi denna match. Kungälv ledde med 2-1 då 90 minuter var spelade men Bollnäs kunde trycka in 2-2 på övertid. Snörpligt att förlora en poäng så i slutskedet men att åka hem med en poäng från Sävstaås är bra.

IFK Kungälv - Vänersborg 2-2
Ännu en gång förlorar Kungälv 1 poäng på övertid och det kändes riktigt tungt efteråt för Vänersborg hemma är en match som Kungälv bör vinna. Men i idrott finns det inga självklara resultat och trots en förlorad poäng så var detta 6:e matchen på rak utan förlust.

Broberg/Söderhamn - IFK Kungälv 5-6
2 poäng borta mot Broberg är ett resultat att hänga i granen. Om Vänersborg hemma är en match som Kungälv enligt mig på pappret ska vinna så är Broberg borta en match där vinst inte är att räkna med.

IFK Kungälv - Villa 4-3
Laget som på förhand är mest tippade att vinna SM guldet denna säsong gästade skarpe nord och Kungälv lyckades vinna detta spännande västderby.  Kungälv och Edsbyn är faktiskt de enda två lag som lyckats besegra Villa så här långt.

Edsbyn - IFK Kungälv 3-2
2-2 efter 90 spelade minuter blev 3-2 på övertid då Kungälv hade 2 utvisade spelare. Synd att tappa poäng på övertid men kanske inte något att slita sitt hår för.

IFK Kungälv - Hammarby 4-6
En jämn och spännande match där Hammarby var numret större men Kungälv såg till att ha häng in i det sista. Enda förlusten på skarpe nord men det kändes inte direkt bittert efteråt för Hammarby visade verkligen upp hur bandy ska spelas.

Motala - IFK Kungälv 9-5
Denna match är en stor plump i protokollet, men det är väl tjusningen med idrott att ingenting är avgjort på förhand.

Villa - IFK Kungälv 6-4
Inte mycket att säga om, Kungälv var inte bra denna match och då kan man inte få med sig några poäng hem från Lidköping.


+: Vinst mot Villa och Sandviken hemma och Broberg och Vetlanda borta, samt 1 poäng borta mot Bollnäs.
Victor Lindblom ska ha ett stort plus i kanten för hans insats. Han har fått gå in i målet då Pertti är skadad och 17 åring har gjort ett bra jobb i buren.
Kumpouja och Rytkönen har bägge två varit heta framför mål och gjort 12 respektive 10 mål.


- : Förlusten mot Motala samt de två oavgjorda matcherna på Skarpe nord.
Virtanens skada får ett minus för även om Victor gör ett bra jobb så saknar vi Pertti och hans långa utkast.



Med denna korta sammanfattning gjord så blickar vi framåt mot seriens andra halva, det är många lag som är med och slåss om slutspelsplatserna och serien är långt ifrån avgjord.
Jag tror att Kungälv kommer fixa en slutspelsplats även i år och vägen dit börjar redan på onsdag då det är annandagsderby mot GAIS på Skarpe nord. Jag tror på vinst för Kungälv med 7-4 och en riktig bandyfest!


Efter önskemål så satte jag mig och kollade lite på de kommande matcherna för att kunna tippa hur serien ska sluta så här kommer mitt tips:
1. Hammarby
2. Villa
3. Edsbyn
4. Västerås
5. Sandviken
6. Kungälv
7. Bollnäs
8. Broberg

9. Vetlanda
10. Sirius
11. Ljusdal
12. Vänersborg
13. GAIS
14. Motala


Jennie Hermansson2012-12-22 12:10:00
Author

Fler artiklar om Kungälv