Hammarby, GAIS och Ljusdal x2!

Hårt matchande för våra gulsvarta dom senaste veckorna. Sex poäng av åtta möjliga får ändå ses som klart godkänt. Dags att gå igenom dessa fyra matcher.

Har haft det svårt själv för att överhuvudtaget kunna närvara på matcherna, Ljusdal (H) fick jag ge upp sista kvarten för att hinna till jobbet, GAIS-matchen gjorde att jag blev en kvart försenad till jobbet, men gå ifrån Hällåsen när det står 4-3 med minuter kvar att spela... kommer inte på fråga, inte i min värld, då får allt annat ursäkta. Robban Dammbro satte även 5-3 i 94:e, och det var en enorm lättnad.

TV-matchen på Idrottsparken i Ljusdal fick jag följa på just TV, för att jag precis efter matchen skulle... ja, gissa. Samma anledning som i dom två tidigare fallen. Blev aldrig någon riktigt match heller, såg mer ut som en träningsmatch. Sen nu för en dryg timme så stod det klart att Broberg får åka hem från Zinkensdamm med noll poäng och 10-4 i baken. Men ska vara lite mer ingående än så ; 

Ljusdal (H) ; 5-2 var det närmaste Ljusdal var poäng, och det varade bara i en dryg minut innan Engström gjort 6-2. 8-2 slutade matchen vilket är i stor underkant då Broberg är klart, klart bättre. 

Ljusdal (B) ; 1-0 var det närmaste Ljusdal var poäng i denna match, då dom gick helt lottlösa från annandagsderbyt då dom varken gjorde mål eller tog poäng. Just 1-0 målet kom till efter att Joel Edling lekt Ingemar Stenmark och haft hemmaförsvaret som portar, då han åkte rätt igenom och sprätta in öppningsmålet. Vid 2-0 visade Erik Jonsson att golfsvingen sitter i trots att det inte är säsong då han sätter ett skott från dryga 25 meter. Efter det rinner det bara på och i halvtid står det 0-5. Den andra halvleken kommer att gå till historien som en av dom tråkigaste, men det fanns ett par ljusglimtar ur Brobergshåll. Bland annat att Wasberg klistrade Björklunds straff och var väldigt tydligt med att visa publiken att han faktiskt gjorde det genom att hålla upp handen med bollen i mot publiken. För att sen fortsätta det hela med att på twitter göra sina följare vetande om att det tar 0,16 sekunder för bollen att ta sig från straffpunkten till mål, och att en människas reaktionstid är 0,10 sekunder, vilket gör att man har 0,06 sekunder kvar att rädda på. Vilken legend. 

GAIS (H) ; Måste erkänna att jag trodde detta skulle bli en enkel match, där Broberg åtminstone skulle vinna med ett par tre bollar. Men GAIS stod upp bra, och ledde faktiskt med 2-3 i halvtid, vilket dom faktiskt gjorde rättvist. Sen att dom faktiskt försökte spela bandy vid ledning 3-2 efter 70 minuter och har 3-4 spelare kvar högt i banan och pressar istället för att parkera bussen som Bolln....  ..andra lag har tendens att göra. Men Broberg vänder och vinner med 5-4.

Hammarby (B) ; 10-4 på Zinken är inte bra, men tre matcher på fem dagar tar ut sin rätt. Att då behöva stå emot Nilsson, "X:et", Gilljam & co. i 90 minuter är inte det lättaste. Är bara någorlunda belåten med att vi står upp någorlunda (som jag förstått, såg inte matchen) tills soppan tog slut i Brobergstanken. 5-6 & 4-10 kanske får Bajen att välja ett annat alternativ när det ska väljas kvartsfinaler. För inget lag vill möta Broberg på Hällåsen en regnig/snöig Februarikväll, inte med perfekt väder för den delen heller. 

Nu är det derby mot Edsbyn hemma på fredag, hoppas på mycket folk, många mål och två nya poäng. Tills dess får ni ha det så bra, och gott nytt år!

Forza Gurt!

Patrik Jonsson2013-12-30 22:35:00
Author

Fler artiklar om Broberg