Hammarby klasser bättre - Patrik Nilsson femmålsskytt
Lagkamraterna är framme och gratulerar Patrik Nilsson till ett av hans fem mål under kvällen. Foto Anders Andersson

Hammarby klasser bättre - Patrik Nilsson femmålsskytt

Nej, trots reduceringen från Pål Hanssen efter 26 minuter gick inte Hammarby att stoppa hemma på Tingvalla Isstadion. De regerande svenska mästarna skrinnade ifrån Boltic och skyttekungen Patrik Nilsson passade på att göra fem mål. - Alltid skönt att göra mål och jag tycker att vi spelar bra trots den här isen, vi flippar bra och får lite lägen - det var allmänt bra, säger målskytten efter matchen.

Länge var det frågetecken om det skulle bli match mellan Boltic och Hammarby på Tingvalla Isstadion igår. Frågetecknet rättades ut till ett utropstecken och när matchen kom igång var det gästerna som kom att stå för grannlåten. Efter ett litet misstag kunde Willy Johansson (passning Johan Östblom) ge gästerna från Stockholm ledningen och mer skulle det bli. Skyttekungen Patrik Nilsson testade Jon Karlsson när Boltickaptenen Mattias Svensson satt på botbänken och vi hade 2-0 ledning efter 18 minuter för Bajen.

- Vad finns det att säga, det var dålig is, fruktansvärt dålig is och det var bud på att ställa in men vi spela till slut. Finns inte så mycket mer att säga, säger Patrik Nilsson efter matchen.

Boltic kom att reducera genom Pål Hanssen (som tvingades lämna planen i förtid på grund av känningar i överkroppen) 26:e minuten men Patrik Nilsson och Hammarby var målfarliga och serverade både 3 och 4-1 (28:e och 33:e). När sedan kaptenen Stefan Erixon gjorde 5-1 var Boltic ett slaget lag. Robin Olsson reducerade visserligen till 5-2 i slutet av halvleken och blev därmed målskytt för andra matchen i rad, men det här var inte hemmalagets afton helt enkelt.

Ändå spelade man bra i den andra halvleken och höll Hammarby stången ett bra tag. Patrik Nilsson kom att göra fjärde mål och gästernas sjätte först 16 minuter in på den andra. När det hade gått 71 minuter ungefär tog Stefan Karlsson time out och mellan matchminut 75-79 gick man från 6-2 till 9-2. Rickard Koch, Patrik Nilsson och David Pizzoni Elfving. Johan Östblom kom att spika resultatet 10-2 i den 85:e minuten.

- Vi är ett bra kollektiv, de andra i laget förser oss forwards med bra passningar och det kan vi ta med oss plus att vi lyckas vinna. En timme innan match vet man inte ens om det skulle bli match och ändå går vi in och vinner. Vi gör en såpass bra match som vi gör - det var aldrig snack om saken, säger Patrik Nilsson. 

Lagkaptenen i Boltic Mattias Svensson var inte så nedstämd efter matchen och blickade redan fram emot matchen på fredag.

- Det är bara att köra igen.

# Hur var det att göra hemmapremiär i högsta serien igen?

- Innan var det kul och man hade väl byggt upp lite förvätningar, säger Mattias och fortsätter prata om matchen:

- Jag tycker att de båda halvlekarna påminner om varandra. I den första halvleken har vi några perioder emellanåt som är bra och helt ok, sen faller vi igenom och gör misstag som leder till mål för dem.

- Sen ska man komma ihåg att Hammarby är ett par snäpp bättre än oss, det är inte konstigt att de vinner och de gör det bra och med en bra prestation. Det är väl klart ändå att vi får jobba med att ha skärpan i 90 minuter, säger Mattias Svensson.

Som i matchen mot Västerås fortsätter ni att bara köra på och kämpar verkligen alla 90 minuterna..

- Ja, det är bra stundtals och vi har en period i andra vid ställningen 2-6 där Hammarby tar time out och det är ett tecken på att vi har gjort något bra. Sen så finns det stunder i matchen som vi får försöka förlänga till att så småningom hålla i 90 minuter. Sen ska vi komma ihåg att Västerås och Hammarby är bland de bästa lagen i serien och dem  har vi haft i inledningen - kan tala om för dig att det går fort. Sen får vi inte liksom inte deppa ihop utan nu är det att pusha varandra och köra och ha kul framförallt. säger Mattias.
- Vi ska vända på det här när det blir på pappret enklare motstånd, säger Mattias och fortsätter:

- Vi får defenitivt upp tempot med den här öppningen (Västerås borta, Hammarby hemma, Villa Lidköping borta och Edsbyn hemma) det gäller att vi jobbar på och förhoppningvis kan ta med oss lärdom av den här matchen till kommande kamper, säger Mattias.

Gamle kämpen Bempa Eriksson tyckte att det såg ok ut:

- Ja, ofta ser det ok ut, sen blir det väldigt enkla mål som Hammarby får göra. Visst är det en kombination av att vi slarvar men det är också att dom är bra.
- Det gäller att ha skärpan hela tiden och inte bjuda dem för det må va hänt att de har bra prestationer emellanåt men vi ska inte bjuda på målen.

Anders Andersson2010-11-04 06:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match