Hammarbytränaren Stefan Karlsson om matchen
Hammarbytränaren Stefan Karlsson här med lite kamrater som slött upp på matchen i Karlstad. En av dem Pelle Togner.

Hammarbytränaren Stefan Karlsson om matchen

Med ett tidigare förflutet i Boltic som försvarare mellan åren 1979-1983 återvände Stefan Karlsson tillbaka till brottsplatsen igår som tränare för regerande svenska mästarna Hammarby. Han fick en behaglig resa till sitt lags andra raka seger. 6-5 i hemmapremiären mot Edsbyn följdes upp med 10-2 (5-2) mot de blågula krigarna i hemmalaget.

- En stabil match från våran sida, vi körde på i 90 minuter och vinst var det vi gick för idag (läs igår). Det var lite rabalder kring isen före och vi hade inga förhoppningar om att spela någon gladbandy utan mer gå ut och genomföra en stabil och bra match. Då visste vi att vi ha en bra chans att vinna.

- Jag tycker att vi i stora delar gör en bra match även om vi har en liten dipp i den första halvleken efter Boltic tog sin time out. Men som sagt i det stora hela en stabil match med många snygga mål och där vi jobbade på bra i defensiven.

# Tidigare Bolticspelaren Robin Sundin var inte med er upp, hur är det med honom?

- Nja, det är ingen större fara med honom. Han fick ju ett skott på handen i förra matchen mot Edsbyn och  hade käningar av det. Därför valde vi att vila honom idag (läs igår torsdag) för att han ska vara redo på lördag då vi möter Tillberga (som spelade 5-5 mot Vänersborg igår).

I hans roll fick Per Einarsson hoppa in..

- Han gjorde det jättebra. Han är dessutom van att spela ytterhalv något som han har fått göra både till vänster och höger hos oss.  Han är en allroundspelare.

# Vad har du att säga om Boltic?

- Alla är medvetna om att dom kommer att få slåss i de nedre regionerna. Därför gäller det för dem nu att komma in i det här med elitserietempot, kriga, hitta som sagt tempot och positionerna. De är inte riktigt upp där än men jag tycker att de krigar på bra och har en bra attityd och verkligen försöker.

- Sen är det naturligtvis en skillnad mellan oss och dom. Men jag tycker ändå att dom gör det så bra de kan med deras förutsättningar, säger Stefan Karlsson och fortsätter:

- Det gäller för dem att få med sig lite här och lite där ifrån varje match, man kommer ha stor nytta av det längre fram i serien när man har kommit igång med träningen och är inne i rutinerna i Elitserien. Det är bara att jobba på så får vi se vart det slutar.

- Jag tror inte de har några visioner om att vara uppe och spela ut några lag, de krigar på och det tycker jag att de gör bra. Sen blir jag imponerad av Jon Karlsson i målet som jag tycker är riktigt bra.

# Hur kändes det att återvända till din gamla hemmaplan? (1979-1983)

- Ja, jag tycker om arenan och att den är inbyggd, sen var det lite dåliga förutsättningar men det kan ingen rå för. Jag hade lite kompisar som var här och hade en liten tillställning. De var förstås glada i hatten och skulle ut på stan efteråt, det var kul att återvända.

# Vad kommer du ihåg av din tid i IF Boltic?

- Vi hade ett mycket ungt och hunrigt gäng som verkligen ville bli bäst i världen, något vi lyckades bli också. Det var många roliga år som jag hade i Karlstad och  IF Boltic med ett härligt gäng som bara körde på hårt och levde för bandyn.

# Kan tänka mig att det var även en härlig känsla när du vann SM-guld som ledare med Hammarby i våras?

- Absolut, det var en känsla för alla Hammarbyare, spelare som ledare som supportrar. Vi hade lidit i så många år och så spräckte vi den nollan. Det var vi värda.

# Till sist hur ser du på årets trupp?

- Ja, vi har en bra grundstomme. Visserligen har det försvunnit lite folk och samtidigt kommit in nya. Vi är inte färdiga på något sätt än och kommer att få kriga på. Det kommer inte gå lika spikrakt utan det gäller att  vi jobbar på varje träning som match och försöka vara riktigt vassa i slutet på säsongen.
- Vi känner att vi har spelarna för att lyckas - men det är ett hårt jobb vi har mycket jobb kvar.

Anders Andersson2010-11-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match