HaparandaTornio ute ur eliten
Trots världens bästa målvakt i Marko Herajärvi åker HT Bandy ur bandyns högsta serie.

HaparandaTornio ute ur eliten

Trots att det återstår en omgång av Bandys elitserie står det klart att HaparandaTornio Bandy ramlar ur serien. Detta efter laget förlorat mot Edsbyn med 7-2 samtidigt som Vänersborg besegrade Tillberga.

HaparandaTornio sejour i Bandys högsta serie är över. Detta stod klart på onsdagskvällen sedan Edsbyn blivit för svåra och vann med klara 7-2 (3-2) samtidigt som Vänersborg besegrade Tillberga med 5-2.

Trots att gränsläget hade ledningen med både 1-0 och 2-1 räckte inte laget till i den svåra borta matchen mot Edsbyn. Hemmalaget vände på matchen och stod till slut som segrare med klara 7-2. Matchavgörande 5-2 kom i den 67:e minuten och efter det var det becksvart för HaparandaTornio.

- Det var inte nu vi förlorade elitserieplatsen, det var när vi förlorade hemma mot Boltic och Kungälv säger HT Bandys spelande tränare Jukka Ohtonen efter förlusten till HBWebben.se

- Det känns jävligt, men man är inte jättechockad, för vi har legat i den här spiralen länge fyller Vesa Voukila i.

I sista omgången tar HT Bandy emot Vänersborg, en match som är betydelselös då Vänersborg besegrade Tillberga och knep kvalplatsen just före HT Bandy.

Hans Kenttä2011-02-16 23:26:24
Author

Fler artiklar om Haparanda Tornio