2018-02-18 13:10

Tre Kronor - Finland
3 - 1

Hedersam förlust för IF Boltic borta mot seriefavoriten IFK Motala
Boltic-målvakten Anders Wallman avstyr här ett friläge i den andra halvleken. Han var stabil genom hela matchen som med Boltics försvarsspel. Men i slutändan var det seriefavoriten IFK Motala som kunde vinna premiären med 4-2 (2-1)

Hedersam förlust för IF Boltic borta mot seriefavoriten IFK Motala

En storspelande målvakt i Anders Wallman och ett kompakt försvarsspel. IF Boltic höll på att snuva seriefavoriten IFK Motala på poäng i premiären borta i Motala. Men två snabb mål i den andra halvleken avgjorde matchen när 2–2 blev 4–2 mellan den 76:e och 78:e minuten. – Defensivt var vi bra och vi kämpade på bra också tycker jag det är väl offensivt som vi får se till att bli bättre, säger en av målskyttarna Jocke Larsson efter matchen. Jocke som är tillbaka i Boltic-dressen efter fem-sex

Det kom att se ut som förväntat när IF Boltic på bortaplan spelade premiärmatchen mot favorittippade IFK Motala. Ett Motala som lockade 627 åskådare till Motala Isstadion.
I den 13:e matchminuten presenterade sig junioren Oskar Thor och vi hade 1–0, en ledning som höll i en minut innan Marcus Elfström nådde Niclas Andersson med en fin passning och gammal är äldst när måltjuven Niclas kunde fri med Martin Heurlén sätta 1–1.


Tolv minuter senare hade vi hemmaledning igen då Patrik Spångberg kunde göra 2-1 efter blivit framspelad av en annan rutinerad spelare i Peder Manneberg som är tillbaka i IFK Motala från Tranås BoIS.

Motala skapade mest under halvleken men Boltic stod upp bra och med ett kompakt försvarsspel kom inte Motala riktigt fram eller så stod Anders Wallman i vägen som rena väggen.

– Jag tycker att vi var med ganska bra i den första halvleken, jag tar på mig deras första mål som kom efter retur från mig men försvarsmässigt var vi bra och det är något som satsar på att vi ska vara bra bakåt. Nu blev det visserligen lite glapp ibland mellan försvar och mittfältet men vi löste det oftast, säger målvakten Anders Wallman som kom att bli utsedd till matchens lirare i Boltic. Välförtjänt.

I den andra halvleken kunde Boltic kvittera Motalas ledning omgående på en högerhörna, där sista minuten förvärvet Jocke Larsson fick på en kanon upp i det högra krysset. Själv var han förstås nöjd med fullträffen efter matchen.

– Det var bara att skjuta, synd bara att vi inte fick 3–2 men Motala är ett bra lag och skapade också mer än oss, säger Jocke Larsson som senast spelade en tävlingsmatch med Boltic söndag den 20:e februari 2005 när man föll hemma i åttondelen mot Bollnäs.

Boltic fortsatte att stå upp bra och bjöd upp till bra motstånd mot de favorittippade IFK Motala som inte riktigt fick till det sista tredjedelen. Men till slut kom utdelningen och då gick det snabbt. Patrik Spångberg i den 76:e minuten och Lukas Persson i den 78:e.

Boltic kunde ha fått med sig en straff i slutskedet av matchen då Ted Wiklund fälldes men domaren valde att fria istället för att fälla. Ser vi till helheten var det en mycket bra genomförd premiär av årets IF Boltic som kommer att plocka många poäng om man fortsätter på den inslagna vägen.

– Just det att vi verkligen kämpar på för varandra i försvaret får vi ta med oss, sen får vi se till att orka mer i offensiven och träna på att bli bättre där. Bara det att vi har fått vara ute på stor is under veckan har gjort mycket, tror Jocke Larsson och målvakten Anders Wallman håller med.

– Inför den andra halvleken sa vi till varandra att vi skulle hålla i bollen mer när vi gick till anfall och det gick bra tycker jag. Sen är det klart att vi kan ta med oss defensiven och jag personligen tar med mig minna räddningar, främst de räddningarna där jag stod rätt placerad och inte släppte någon retur, säger Anders Wallman. Som bland annat tog två frilägen i den andra halvleken.

Jocke Larsson fick slutordet.

– Det är kul att vara tillbaka i IF Boltic igen, vi har ett rätt bra go i laget och det är roligt att spela. Man kommer in mer i skridskoåkningen nu och det finns många yngre spelare som går in och vågar och visar att de kan. Niclas Nyqvist är en av dem och han imponerar med sin skridskoåkning och teknik.

Nu väntar hemmapremiär mot IF Stjärnan från Oskarshamn lördag den 12 november. 14:30 är det avslag.

Anders Andersson2011-11-05 18:08:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match