Hemmamatch mot IF Stjärnan

Hemmamatch mot IF Stjärnan

Säsongens andra hemmamatch spelas på tisdag kväll när IF Stjärnan från Påskallavik utanför Oskarshamn kommer på besök. Efter att ha varit spellediga på annandagen så har vi förlorat första platsen i den jämna tabellen, vinst mot Stjärnan och vi tar tillbaka den.

Motståndet
IF Stjärnan är ett bekant motstånd då vi spelat i samma serie flera säsonger de senaste åren, bortsett från ett par säsonger då det varit uppe och vänt i allsvenskan. 
Laget är lite känt för sina ryska spelare, Nr 8 Valerey Savichev har spelat i Stjärnan i många år och är en av lagets bästa spelare och drivande på mittfältet. Inför i år har tre nya ryssar hämtas in och i de fem matcher laget spelat hitills hart dessa 4 herrar varit tongivande, 15 av lagets 22 mål, och 13 av 15 framspelningar har kommit från ryska klubbor.
Laget har skrapat ihop sex poäng på de fem matcher man spelat, två vinster, två oavgjorda och en förlust. 

Många hörnor
Stjärnan är ett lag som gillar hörnor, på sina fem matcher har man haft hela 49 hörnor, ett snitt på nästan 10 hörnor per match. Dessutom gör man mål på ungefär var sjätte av dessa, 8 hörnmål har laget gjort. Så här gäller det att vara med.
Vi är inte så dåliga på hörnor vi heller, vi har gjort fyra hörnmål på våra 24 hörnor vilket också ger ett mål var sjätte hörna.
Vårt hörnrus har varit bra under säsongen, vi har haft 28 hörnor emot oss och släppt in två mål på dessa, Stjärnan har haft 26 hörnor emot ssig och släppt in tre mål på dessa, De släpper in ett mål var nionde hörna medans vi släpper in ett mål var fjortonde hörna.
Hörnor är definitivt ett vapen som kan avgöra matchen i morgon.

Tätare med matcher i januari
Laget går nu in i en period med mycket matcher, Redan kommande söndag är det ny hemmamatch när Åtvidaberg kommer till Åby. Åtvidaberg som har imponerat och startat serien med fem raka segrar.
Den 6 januari möter Tjust borta och sen är det ny hemmamatch den 10 januari när BK Bore kommer till Åby. Helgen därpå Målilla borta på fredagskvällen och sen Tjust hemma på söndagen.
Så hela 6 matcher de närmsta 20 dagarna, detta att jämföra med de fyra matcher vi spelat än så länge som var under en 28 dagars period.
Men först så ska allstå Stjärnan besegras och då inget lag i serien är dåligt så gäller det att ta varje match på allvar.
Kl 19:30 i morgon tisdag alltså, Se till att du är i Åby då!

****************

Åby/Tjureda IF - IF Stjärnan 
Division 1 Södra, Tisdag 29/12
Domare: Håkan Grunditz
Konstisbanan i Åby
Avslag: 19:30
Väderprognos: Växlande molnighet, -1 grader.

 


Andra resultat och tabellen
Sedan sist har det spelats en del andra matcher i serien,

Stjärnan hade en till synes trygg 5-1 ledning mot BK Bore i annandagsderbyt på Arena Oskarshamn med ca 20 minuter kvar av matchen. Men Bore kom igen och fyra mål senare varav två på övertid fastställde slutresultatet till 5-5.

Tjust tog ledningen mot Målilla som dock kvitterade omgående, 1-1 stod sig ganska länge innan Målilla kunde dra ifrån i andra och vinna med 4-1.

Åtvidaberg såg ut att gå mot sin första förlust borta mot Malmbäck, 3-1 till Malmbäck och ett rött kort på en Åtvid spelare när andra halvleken skulle börja. Men med en man mindre gör Åtvidaberg sex raka mål och vinner med 7-3. Lagets femte raka seger och serieledning.

Så här ser tabellen ut i dagsläget:


Jämnt i toppen, Vinner vi mot Stjärnan i morgon kväll så blir det en spännande seriefinal mot Åtvidaberg på söndag och vinnaren i den matchen tar kommandot med sex raka segrar, 
Vinner Stjärnan i morgon hakar dom på toppstriden. 
Förutom Åby -Stjärnan så spelas även Månsarp - Malmbäck i morgon. Malmbäck bör vinna denna och gå upp på sju poäng. Men man ska aldrig räkna bort Månsarp på Råslätts IP.
 

Bägge dessa matcher går givetvis att följa på Elitrapport, men är du i närheten av Åby räknar vi med dig på läktaren :) 
För övrigt så var websändningen av matchen mot Målilla väldigt lyckad och vi jobbar nu på att kunna sända ytterligare en match. Som det ser ut nu blir det återigen en fredagsmatch då dessa matcher passar Smålandsposten bäst, Så det ser ut som att det blir antingen Månsarp den 29 januari eller Malmbäck fredagen den 12 februari. 

Kvalet till allsvenskan

Sist skrev jag om att datumen för kvalet kommit ut men att det bara var fyra speldagar, Förbundet har nu ändrat detta så det ser ut som det blir som de tänkt från början, två grupper med fyra lag i varje, dubbelmöten inom gruppen, dvs sex matcher, Gruppvinnarna går upp, Lagen som går till kval är de fem division 1 vinnarna, bästa division 1 tvåan räknat på poängsnitt, och lagen som slutar på tionde plats i de bägge allsvenska serierna,
Sista omgången i division 1 serierna och de allsvenska serierna spelas helgen den 20 febrauri. Kvalet börjar sedan fredagen den 26 februari och spelas under två veckor, sista omgången lördagen den 12 mars. Alla speldagar hittar du HÄR.
 


Nu laddar vi för morgondagens match. Jag tror Åby vinner med 7-2. Matchen mellan Månsarp och Malmbäck slutar med bortaseger, 2-6.

God fortsättning så hörs vi!

 

Daniel Janlöv2015-12-28 23:55:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.