IFK föll mot Gripen

IFK Motala förlorade igår bortamatchen mot Gripen med 7-4 efter att man haft ledningen i paus med 2-3.

IFK gör enligt rapporter från Trollhättan en bra första halvlek och efter att Gripen tog ledningen efter 10 minuter så gör IFK tre raka mål och har Gripen i gungning. Men under en 10 minutersperiod i andra halvleken så förstörs segerchanserna. På dessa minuter drar IFK på sig två straffar och fyra utvisningar!  Visserligen kniper Claesson första straffen men med så många man på utvisningsbänken så går Gripen ifrån och vinner matchen rättvist.

Det är inte första gången iår som IFK ställer till det med för många utvisningar. Jag tycker själv att man inte spelar någon ful bandy men man måste nog lära sig att "känna av" domarna lite bättre. Vissa släpper mer än andra och det gäller att hitta nivån snabbt i matcherna så man inte hamnar i dom här situationerna igen.

Tyvärr i och med denna förlust så blir det svårt att nå dom där kvalplatserna som man hade hoppats på inför säsongen. IFK är just nu på en ganska blygsam sjunde plats med en match mindre spelad än dom flesta lagen.

Nu går vi in i en ganska tuff matchperiod med sex matcher på ca två veckor med start mot Laik på lördag. Bara att försöka skaka av sig det här och göra en bra match då.