IFK fortsätter att vinna!

Igår tog IFK Motala sin 12e raka utan förlust när man besegrade Frillesås med minsta möjliga marginal på bortaplan.

IFK har haft ett riktigt bra flyt och inte förlorat något match sen den 11e december då man förlorade borta mot Gripen. I vissa matcher har det sett grymt bra ut, och i vissa lite mer krampaktigt. Framförallt mot bottenlagen i serien så har IFK haft vissa problem men trots detta så står man som segrare efter matcherna, och det är givetvis en stor styrka att man vinner trots att spelet ibland inte sitter som man vill själva.

Det som är mest imponerande som jag tycker är att i varje omgång efter den usla starten så har IFK spelat med kniven på strupen då Nässjö och Gripen radade upp segrar. Nu när Nässjö har tappat poäng mot Surte och Jönköping så är IFK ikapp poängmässigt. Det kan alltså bli en avgörande match i Nässjö om resultaten fortsätter att vara positiva i dom tre kommande matcherna. För att IFK ska ta sig till kval så talar sånnafall det mesta för att vi måste vinna i Nässjös hall, då NIF har ca 20 plussmål på IFK.

Nu är det äntligen dags för en fredagsmatch i nästa omgång då luriga Jönköping kommer på besök. En tuff match och det krävs att IFK höjer sig ett snäpp till om man ska ta med sig båda poängen. Detta var Dennis egna ord efter gårdagens match mot Frillesås då han inte var riktigt nöjd med spelet.

Björn Einarsson avgjorde med 4 minuter kvar! Dess förinnan så hade FBK en straff som Kimmen räddade. Så dessa två får ses som hjältar i den här matchen och räddade kvar kvaldrömmen ytterligare.

Hoppas på bra med publik på fredag. Det kommer bli en fruktansvärt spännande avslutning på denna serie. Vi håller alla tummar vi kan för att vi ska få vara med om ett nytt nervkittlande kval. Det är fortfarande en lång väg dit men med Motala´s stöd är det fullt möjligt!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2014-02-02 14:59:45
Author

Fler artiklar om Motala