IFK - Tranås

IFK Motala tar idag emot Tranås BoIS på hemmaplan. Seger är återigen ett måste för att hänga på i toppen.

Börjar bli ganska så påfrestande iallafall som supporter att ha måstematcher i varje omgång. Idag är det också ett tufft motstånd som står på andra planhalvan i Tranås BoIS. IFK kommer till spel med Patrik Spångberg som fick en skridsko i ansiktet förra matchen. Däremot blev lånet av Olle Nordlund kortvarigt då han enligt uppgifter ska vara tillbaka i Kungälv för resten utav säsongen. Olle fick en tråkig comeback då han skadade sig i första matchen efter återkomsten. Dock så är han tillbaka nu och vi önskar honom lycka till i Kungälv resten av säsongen.

I Tranås så släpper man laguppställningen sent under lördagen och vad jag har förstått så är en utav deras ryska spelare osäker till spel efter någon incident mot Nässjö senast. IFK får hålla ett extra öga på Tranås andre ryss Konstantin Akhlestin samt Robin Östh som ligger två i skytteligan. Man har ju även IFK-bekantingen Peder Mannerberg i laget som vi vet har kvalité. Kanske är Peders bästa dagar förbi men han håller med största sannorlikhet fortfarande bra allsvensk klass.

Något som är tråkigt för detta "miniderby" är att matchen krockar med Sveriges JVM match mot Ryssland. Så någon större publik är väl tyvärr inte att vänta sig. Men jag har förhoppningar om att folket i Motala väljer bandyn före denna gång och sluter upp för IFK.

Avlag 15:00

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2014-01-04 13:08:27
Author

Fler artiklar om Motala