Ikonen lägger skridskorna på hyllan

Ikonen lägger skridskorna på hyllan

Bollnäs-veteranen Andreas Westh har gjort sitt som bandyspelare.

I mars sade Bollnäs upp alla spelarkontrakt och nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för den 43-årige backen Andreas Westh i klubben. Att leta en ny klubbadress har inte varit aktuellt, Westh slutar här och nu och kommer fokusera på sitt civila jobb helt och hållet. 

Till bandypuls säger hälsingen följande:
- Nu får det väl vara slut på nåt sätt... Jag skulle väl vilja fortsätta spela. Men med de förutsättningar som råder är det omöjligt att fortsätta. Det är kraftiga lönesänkningar och man har svårt att sia om framtiden.

Han utvecklar sitt resonemang till bandypuls:
- Jag har jobbat på timlön och det överlever du inte på. Då finns det bara ett alternativ, att börja jobba heltid och då har jag inte möjlighet att spela bandy.



Andreas Westh har varit en av Sveriges mest framstående spelare och har varit verksam i sporten i flera decennier med ett antal VM-guld på meritlistan. Förutom Bollnäs har han även representerat Sandviken en sväng. Något SM-guld blev det aldrig för försvarsspelaren men väl en utmärkelse som "årets man" 2011. Nu får Andreas Westh istället följa sina söners (Oskar och Linus) fortsatta utveckling på bandyisen. 

Kanske får vi se den 43-årige backveteranen som tränare i någon klubb framöver? Det får framtiden utvisa!

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-04-24 15:55:00

Fler artiklar om Sverige