2017-11-01 20:45

Preston - Aston Villa

Inför Bollnäs borta

Matchen i onsdags mot IFK Kungälv är sedan länge glömd. Imorgon väntar förra säsongens ena SM-finalister Bollnäs på Sävstaås IP i hjärtat av Hälsingland. Givetvis en tuff bortamatch men försvararen Erik Wallman ser fram emot den långa resan. - Ja, tycker att det ska bli en rolig och intressant match, vi ska försöka göra en betydligt bättre match än senast mot Kungälv. Vi ska komma igång och visa att vi kan spela och hur vi spelar.

Det väntar ett målhungrigt hemmalag i form av Bollnäs i morgon för IF Boltic. På de inledande tre hemmamatcherna på Sävstaås IP har man inte mindre än gjort 17 mål och bara släppt in fem. Därför vi snackade med en av försvararna i Boltic inför den tuffa bortaresan till Hälsingland och den sjunde elitseriematchen den här säsongen.
Det blir dessutom som att komma hem för assisterande tränaren Rickard Timmerklev som har tre säsonger bakom sig i SM-finalisten 1998-2001.

# Vad i försvarsspelet behöver framförallt förbättras till matchen mot Bollnäs imorgon söndag?

- Att hela laget blir tätare och att vi jobbar som en stor grupp än försöker att vi gå ut och försöker bryta själva som vi har gjort i vissa matcher. Det gäller att hitta tillbaka till lite av det spelet vi hade i Haparanda då gjorde vi det bra. Det tycker jag att vi ska göra, säger Erik Wallman som har lite av medicinen mot hur man ska få stopp på storstjärnan Per Hellmyrs (3 mål och 4 assist på fem matcher hittills)

- Det gäller att jobba hårt på han, krympa ytorna, se till att han inte kan stå och sikta in lyrorna och andra uppspel. Det gäller att ligga hårt och pressa honom, tror Erik Wallman som tror att det kommer bli kul för Rickard Timmerklev att återvända till Bollnäs.
- Det blir nog trevligt för honom, nog och få återse publiken som han spelade för 1998-2001.

# Hur är det att äntligen kunnat köra några pass i rad på bra is?

- Det är skönt för nu kan vi börja träna ordenlig och vi har haft ett par träningar med bra is nu. Slipper vi åka runt i spöregn och se hur isen släpper. Det är mycket positivt, säger Wallman och fortsätter:
- Det blir bättre och bättre och vi börjar få ett helt annat tempo för varje match vi spelar mot de bra lagen. Man tar alltid steg framåt förhoppningsvis.

# Framförallt vad har varit skillanden om du jämför att spela i allsvenskan med elitserien?

- Framförallt har det varit tempot och att de andra lagen inte gör nästan några misstag.

Sävstaås IP imorgon vid 17-tiden kommer matchen igång och vi finns på plats och bevakar matchen som ni kan följa via Everysport: [ länk ]

Anders Andersson2010-11-20 22:55:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match