2019-09-07 16:00

Fleetwood - Oxford

Inför Bollnäs - Ljusdal

Nu på onsdag spelar Ljusdal sitt första riktiga derby för säsongen, det skulle man redan gjort i den tänkta premiären borta mot Broberg/Söderhamn, men nu blir det alltså borta mot Bollnäs istället.

Ljusdal och Bollnäs har redan skakat klubbor tidigare den här säsongen, i den så väl kända "nattmatchen" (kl 19.00) från world cup. Då såg 2567 personer på när Bollnäs vann med 5-2 på Gamla IP och matchen hade en fantastisk inramning, kolla bara på det här klippet från Lightnings, bara att hoppas på samma stämning på Sävstaås.

Känslan inför det kommande mötet är att det ska bli riktigt kul att se lagen kämpa under 90 minuter istället för de 60 man spelade i cupen. För mig Bollnäs har varit en liten överraskning i år, åt det negativa (läs positiva med gulgröna ögon) hållet. Med tre torsk och en oavgjord inför matchen mot Sirius kändes det som att laget var piskat till att ta två poäng för att inte på allvar gro rot i botten av tabellen. Seger blev det i alla fall, och en klar sådan. Lite otur för Ljusdal kan man ju tycka, som nu får möta ett lag med vind i seglen istället för hål i skrovet. Men ett derby är alltid ett derby och Ljusdal har lite revansch att ta ut, dels för det senaste mötet lagen emellan, men även för de två stjärnsmällar man åkt på mot Villa och Saik.

Ljusdal då? Defensiven har blivit bättre, inget snack om den saken, dock är det fortfarande en hel del slarv som ställer till stora problem. Samtidigt har man också tappat litte udd i anfallen. Det är svårt att sätta fingret på varför Ljusdal bränner så många chanser som man gör, men när det väl släpper för Björklund och Mårtensson så kommer det att rasla till ordentligt i motståndarnas maskor, var så säker. Faktumet att Ljusdal ständigt får beröm för sitt offensiva spel känns bra, nästan lite för bra... Det snackas om att laget vill vara med och styra matcherna och inte backa hem för mycket. Det borde vara bra, att öva på det tills att man bemästrar tekniken, för när man väl gör det vinner man också matcher. Men jag vill höja ett varningens finger! Vaggas inte in i en tro om att det är okej att förlora så länge man vågar spela offensivt. Slappna inte av för att man får klappar på axeln, utan tjura lite över att det ändå inte är tillräckligt bra.

På Onsdag har man chans att visa att man vill hamna högre upp än ifjol. Visa attityd och köra igenom den där oranga väggen, när man väl gjort ett hål är det bara att fortsätta bryta upp och tillslut är man igenom och kan åka hem med två starka pinnar.

Det var ett tag sedan Ljusdal vann på Sävstaås, men på onsdag är det dags igen!
Jag tippar 3-5 till Gula!

Anton Zetterqvist2013-11-12 12:59:00

Fler artiklar om Ljusdal