2017-10-28 13:30

Sheffield W - Barnsley

Inför Broberg hemma

Inför Broberg hemma

Vi låter 3-13-matchen mot Vänersborg vara. Låt gå att man upplevde en av de värsta halvlekarna med IF Boltic sedan man började följa laget och att ingenting stämde. Senare i dag väntar Broberg Söderhamn hemma på ett kylslaget Tingvalla Isstadion och inför den matchen har vi snackat med lagkaptenen Mattias Svensson.

- Om man säger så var den första halvleken borta mot Vänersborg ingen av våra bästa halvlekar. Nu har vi snackat om den matchen vad som hände och gått vidare, säger Mattias Svensson efter fredagsträningen två dagar efter den förnedrande 3-13 nederlaget i Vänersborg. Det i en match där snacket på förhand handlade om poängmöjligheterna i en måstematch men där laget inte stod att känna igen. Sex mål på inte mindre än 20 minuter, absolut inte ok.

# Hur går snacket inför matchen mot Broberg Söderhamn?
- Snacket inför Broberg går att vi måste tro på det här och om inte vi tror på det här vem ska då tro på det?

- Vi ska gå ut med inställningen att vi ska göra en bra match på söndag, säger Mattias Svensson och vi kommer in på att Boltic har varit ett lag på hemmaplan och ett helt annat på motståndarnas planer/hallar.

- Det är klart att vi har en helt annan trygghet här på Tingvalla Isstadion och känner oss mer bekväma i det. Det ligger något i det men vi får jobba på och försöka hitta ett spel på bortaplan som kan passa oss. Sen vet jag inte om det har någon betydelse det men hall för där verkar vi inte vara med.

Nej, siffrorna talar sitt tydliga språk där.
Fyra matcher i olika bandyhallar har gett nio mål framåt, 50 insläppta och inga poäng.


Mattias Svensson fortsätter och menar på att det handlar om att hitta en jämnare nivå:

- Vi har stundtals spelat bra men det gäller som sagt för oss att hitta en jämnare nivå att vara på. Nu skiftar vi mycket i matcherna och faller igenom stundtals, det handlar om att bygga upp en jämnhet på ett annat sätt.

Om vi då tar matchen mot Vänersborg, det känns som ni inte tog jobbet till fullo (laget)?

- Det handlar nog lika mycket om att jobba på rätt sätt och vi vet om att vi måste jobba och slita när vi spelar, det är ingen nyhet för oss. Jag är av den tron att alla i laget kämpar på och sliter. Det handlar som sagt om att jobba på rätt sätt med.

- Vi visste om det innan säsongen att det skulle bli tufft och det är inget försvarar på något sätt men vi måste ta steg hela tiden och utvecklas och träna för att bli bättre. Bättre och träna på rätt saker, analysera, funderar på hur vi ska bli bättre och utifrån det ta kliv framåt.

Nu gäller det att se framåt och det är något som kaptenen Mattias Svensson är väl medveten om.

- Visst kan man kolla bakåt emellanåt men framförallt gäller det för oss att gå framåt och se vad vi kan göra i den situationen som vi befinner oss i nu. Vi är trots allt med och halva serien är bara spelad knappt. Det är bara att gå ut och köra och som jag har sagt tidigare går det inte att lägga sig ner och dö det är inte rätt melodi, säger Mattias Svensson. Som sagt Broberg Söderhamn hemma i eftermiddag, 17:00.

Anders Andersson2010-12-19 05:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match