2017-11-04 16:00

Bolton - Norwich

Inför Edsbyn hemma med Anders Wallman
Anders Wallman får göra elitseriedebut imorgon då han kommer vakta Boltics mål hemma mot Edsbyn.

Inför Edsbyn hemma med Anders Wallman

Elitserien trampar vidare för IF Boltic imorgon söndag då laget från byn Edsbyn kommer på besök till Tingvalla Isstadion. Med sig har man 5-6 förlusten mot Hammarby i premiären och nu senast 11-4 hemma mot Vetlanda. Det blir matchen där Anders Wallman, nyförvärv från Mosserud får göra elitseriedebut i målet.

- Det ska bli roligt, har inte så stor press på mig utan siktar på att ta så många bollar som möjligt och som sagt spela utan press och göra det enkelt för mig, säger Anders Wallman efter träningen dagen före premiären. Det är en debut i högsta serien som han drömt om sedan han var liten.
- Det här är något som man har drömt om när man var liten och var iväg och kollade på Tingvalla när Boltic spelade. Det kommer bli hur kul som helst, säger Anders Wallman.

Under förmiddagens lättare träning dagen efter 11-0 nederlaget förbredde sig Anders Wallman inför morgondagens debut.

- Vi var ute och körde nu och tog lite skott, nötte på lite saker. Nu blir det att ta sig hem, ta det lungt, äta lite gött kolla på tv och sova, säger Anders Wallman som var med och tog upp Mosserud till Allsvenskan Södra förra säsongen. Ett Mosserud som under lördagen förlorade premiären borta mot Jönköping med 7-3.

# Vad känner du till om motståndet imorgon?

- Fem SM-guld på rad och de har väl tappat lite spelare inför den här säsongen, men de har bra spelare fortfarande. Vi har Simon Jansson duktig junior (ett mål och tre assist på de inledande två matcherna), Magnus "Kuben" Olsson en spelare som jobbar på bra över hela banan nästan. De har även en bra målvakt i Anders Svensson.
- Det är ett bra lag inte mycket mer att säga. Ett komplett bandylag, tycker Anders Wallman.

# Vad ska Boltic göra imorgon?

- Vi ska fortsätta köra vi ska göra det vi säger i omklädningsrummet nämligen jobba tillsammans som ett lag. Det är vad det hänger på och den chansen vi har.
- Lag ska inte få komma hit och tro att det är roligt att spela på Tingvalla Isstadion; Näe fy fan möter vi Boltic, de spelar så tråkig bandy.
- Vi ska spela tråkigt så vi vinner, det ska vara tråkigt att möta oss känner jag. De ska inte komma någon vart, vi kommer jobba på som ett lag och kanske inte spelar så fint. Det här ska vi göra tillsammans och det är det viktigaste att vi jobbar tillsammans - det är ju en lagidrott, säger Anders Wallman och avslutar:

- Vi måste vårda bollen, minska misstagen - det vi måste göra.

Avslag imorgon 13:15.

Anders Andersson2010-11-06 20:20:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match