2020-02-04 19:00

Edsbyn - Sirius

Inför: Edsbyns IF – IK Sirius
Senast i reden att förlänga sitt kontrakt med Sirius är den egna produkten Oscar Qvist.

Inför: Edsbyns IF – IK Sirius

Sirius ställs inför ett mer eller mindre ”omöjligt” uppdrag då man möter serieledarna Edsbyn i byn.

Edsbyn kan nästan redan nu betecknas som klara seriesegrare, vilket kan göra att de går något på halvfart eller saknar lite motivation att möta Sirius så här en tisdag i februari. Sirius bör i sin tur ha högre motivation inför matchen ifråga då man står inför jakten på en slutspelsplats. Samtidigt kan Blåsvart spela utan större press, så det är allt att vinna.

Senast lagen möttes blev det dock 2-2. Det var dock en 3x30-match i Uppsala i början på december, då Sirius som lag var i något bättre slag samtidigt som Edsbyn inte var lika överlägsna som nu. Efter det har ”Byn” däremot gått som tåget och faktum är att de har vunnit varenda match sedan poängtappet i Uppsala, vilket är hela elva raka vinster. De har inte förlorat sedan i november och det var en derbyförlust mot Bollnäs med uddamålet.

Sirius å sin sida har sedan kryssmatchen mot Edsbyn förlorat sju matcher och har nu sjunkit till en nionde plats på den nedre halvan av tabellen. Fokus nu är att hålla minst två av Motala, Hammarby och Vänersborg bakom sig. Fixar Blåsvart detta blir det åtminstone åttondelsfinal. Just nu är känslan att det kommer avgöras i den absoluta sista omgången.

Det är därmed upplagt för dramatik, men dock lär dagens match bli tämligen odramatisk. I kvällens match är givetvis hemmalaget superfavoriter och till och med Esa Määttä verkar hopplös inför denna prövning. De har dock bara vunnit med uddamålet mot AIK, Bollnäs och Hammarby. I övrigt har det däremot varit klara vinster i december och i början av det nya året. Med denna imponerande vinstrad har nu Hälsinglands – nu tillika Sveriges – bästa bandylag skapat sig ett avstånd på fem (sex om man ser till målskillnaden) poäng ned till serietvåan Sandviken. Eftersom det bara är fyra matcher kvar och med spelschemat i åtanke ska det till något riktigt oväntat för att det ska bli en annan seriesegrare än seriesuveränen Edsbyn.

Johannes Olanders2020-02-04 18:00:00
Author

Fler artiklar om Sirius