Inför Elitserien: Är Broberg ett slutspelslag även i år?

Inför Elitserien: Är Broberg ett slutspelslag även i år?

Broberg har varit ett stabilt slutspelslag de senaste säsongerna, men frågan är nu om kommer klara sig dit även denna säsong. Spelarförlusterna i form av Jonsson och Gilljam svider på Hällåsen, även om kvalité finns ändå i laget.

Broberg/Söderhamn IF

Fjolårsplacering: 8:a i Elitserien, utslagna i kvartsfinal
Flest mål 2011/2012: Ted Bergström 25 mål
Flest poäng 2011/2012: Ted Bergström 30 poäng (25+5)
 
Premiär: Villa Lidköping (b) 24/10
Hemmaarena: Hällåsen
 
Nyförvärv
Simon Folkesson (Örebro), Rolf Larsson (Helsingfors), Janne Hauska (Kampparit), Markus Enberg (Edsbyn)
 
Spelarförluster
Daniel Jonsson (Edsbyn), Adam Gilljam (Hammarby)
 

Andreas Söderman, bandyredaktör på SvenskaFans.com, om Brobergs chanser kommande säsong


 
Vad tror du om Brobergs chanser denna säsong?
- Spontant känns det som att Broberg har blivit svagare denna säsong. Lagets kanske två bästa spelare och bland de mest drivande i spelet har lämnat och sådana tapp ska märkas, i vilket lag som helst. Därför är jag inte helt säker på att Broberg är ett slutspelslag denna säsong. Två tunga spelarförluster som på pappret inte har ersatts med samma kvalité gör att jag tror Broberg hamnar på plats 9-10 någonstans.
 
Vad talar för Broberg denna säsong?
- Jag tror förväntningarna är ganska låga, bortsett från att tränaren Michael Bratt (förövrigt en intressant tränarnykomling) något högtflygande har pratat om SM-final. Hos gemene supporter och hos övriga bandytyckare känns det som att Broberg är lägre rankade än tidigare och det tror jag säkert är en situation som kommer passa dem. Dessutom finns bra kvalité kvar i laget, inte minst på anfallssidan med landslagsspelaren Ted Bergström och det som alltid stabila försvaret.
 
Vad talar emot Broberg denna säsong?
- Ovan nämnda anledningar, laget har tappat två spelförande spelare vilket gör att den fartfyllda bandyn som Broberg ofta har stått för förmodligen inte kommer bli lika lätt att få fram, i alla fall inte innan allting faller på plats. Det har varit Brobergs styrka, att man ofta har kunnat chocka sin motståndare, med spelare som kan göra det där extra. Spontant tror jag att Broberg kommer bli mer lättlästa denna säsong.
 
Vem ska vi hålla ögonen på i Broberg denna säsong?
- Jag är väldigt nyfiken på Brobergs tre nyförvärv och vilken klass de komma hålla, speciellt Simon Folkesson från Örebro. En spelare som har varit framstående i ÖSK och som nu tar nästa kliv, precis som Jesper Öhrlund gjorde redan förra säsongen. Rolf Larsson har visat upp sig i Elitserien tidigare medan Janne Hauska är en helt ny bekantskap. Ska bli intressant att se om det kan bli två nya finska succéer i Elitserien.

Vill du skriva om Broberg här på SvenskaFans.com/bandy? Hör av dig till andreas.soderman@svenskafans.com med ditt intresse!

SvenskaFans.com2012-10-19 15:00:00

Fler artiklar om Broberg