Inför Elitserien: Finns det en ytterligare nivå i Broberg?

Inför Elitserien: Finns det en ytterligare nivå i Broberg?

Med mycket fart och med ett effektivt målskytte i form av Joakim Hedqvist är Broberg/Söderhamn alltid ett lag att räkna med som ett stabilt slutspelslag och kanske mer därtill. SvenskaFans tror att Broberg går mot ännu en liknande säsong.

Broberg/Söderhamn IF

Fjolårsplacering: 6:a
Slutspel: Förlust i kvartsfinal mot Villa Lidköping
Premiär: Vetlanda (b) 28 oktober
Hemmaarena: Hällåsen
 
Nyförvärv
Jesper Öhrlund (Broberg), Ilari Moisola (Helsingfors).
 
Spelarförluster
Carl-Johan Rutqvist (Hammarby), Vadim Arkhipkin (Dynamo Moskva), Jonas Engström (Ljusdal). 

Spelarprofiler

Defensiv matchvinnare: Dennis Wasberg
 
Speldirigenten: Daniel Jonsson
 
Offensiv matchvinnare: Joakim Hedqvist

Talangen: Jesper Öhrlund

Andreas Söderman, bandyredaktör på SvenskaFans.com, om lagets chanser kommande säsong

 

Vad talar för Broberg denna säsong?
- Broberg har ett relativt oförändrat lag och har kunnat utveckla stommen under flera säsonger. Med flera offensiva kvalitetsspelare har Broberg ett antal alternativ i sitt anfallsspel, dels med teknik och fart hos Daniel Jonsson och Stefan Larsson och dels med ett effektivt målskytte i form av Joakim Hedqvist. Broberg har varit ett stabilt slutspelslag de senaste säsongerna och med en intakt stomme lär man kunna uppnå minst samma resultat även denna säsong.
 
Vad talar emot Broberg denna säsong?
- Broberg har ändå tappat två viktiga spelare, främste försvararen Carl-Johan Rutqvist samt mittfältaren Vadim Arkihipkin som slog i genom på allvar förra säsongen. Rutqvist har ersatts av den finske landslagsbacken Ilari Moisola och om han presterar lär inte Rutqvist saknas. Däremot kan Arkhipkin lämna ett hål efter sig på mittfältet och där krävs att någon annan kliver fram.
 
Var slutar Broberg i Elitserien?
- Ser många likheter mellan Broberg och Sirius. Båda lagen finns med bakom de absoluta topplagen, stabila slutspelslag som bygger vidare med samma stomme i laget säsong efter säsong. Därmed tror jag att Broberg, liksom Sirius, kommer finnas på ungefär samma nivå även denna säsong, det vill säga där runt om kring slutspelsstrecket och det mesta talar för Broberg tar sig till slutspel – men mer än kvartsfinal har man inte kvaliteterna för.
 
Vill du skriva om Broberg på SvenskaFans.com/bandy? Kontakta andreas.soderman@svenskafans.com om du är intresserad!

SvenskaFans.com2011-10-25 16:00:00

Fler artiklar om Broberg