Inför: Falu BS – IK Sirius
Johan Wängelin (bilden) och övriga i ledarstaben har i uppgift att hitta en bättre matchplan än senast. Framför allt gäller det att ingjuta mod i detta läge.

Inför: Falu BS – IK Sirius

En ödesmatch stundar på Lugnet, där läget är allt annat än lugnt. Om Sirius förlorar får finalstaden säga adjö till elitserien. Det skulle också innebära att Falun är åter i finrummet. Kvaldrama i allra högsta grad.

Två matcher återstår av det intensiva och nervdallrande kvalet. Sirius, som stundtals denna säsong bjudit på bländande bandy, har nu en historiskt usel svit på tio raka matcher utan vinst där fyra av dessa är kvalmatcher.

Nu gäller det att plocka fram bra bandy och visa styrka. Det återstår två matcher mot lagen underifrån och kan grabbarna bara visa klasskillnaden där, så spelar laget i elitserien även nästa säsong. Om inte målskillnaden går åt skogen vill säga, men som sagt, två raka segrar bör räcka. Det kanske låter lättare sagt än gjort att vinna två raka segrar med sviten i åtanke, men denna upplaga av Sirius skall besitta bättre bandykunskaper än allsvenska duon.

Det som i kväll dock kan bli besvärande i händelse av segrar för elitserie-lagen är att Frillesås i så fall blir klara för elitserien 2020-21 redan inför den sista kvalmatchen på söndag. Det kan innebära att Falun åker dit och vinner utan vidare. I värsta fall med flera mål. Sirius möter å andra sidan ett i så fall avsågat Lidköping. Så då det går ju att påverka läget i vilket fall, så länge allt går enligt konstens regler.

Det är kval. Det är kniven mot strupen. Ångesten går att ta på. Nu gäller det att Sirius löser kvällens uppgift till att börja med. Slutskedet av kvalseriens fjärdeomgång gick helt i Sirius väg, där det till slut blev dubbla kryss som möjliggör att Sirius kan ha detta i sina egna händer. Extremt tacksamt att det blev på det viset och nu gäller det att ta chansen. Varför inte krossa Falun?

Sirius har intakt lag. Ett lag som ska vara elitserie-mässigt. 20 poäng i elitserien, blott två poäng från slutspel, borde vittna om detta. Blåsvart, som länge hade en relativt säker slutspelsplats i tabellen, tog nio poäng fler än Frillesås i tabellen och hade 48 mål bättre målskillnad. Till saken hör också att Sirius nollade denna kvalkollega två gånger om, men det är historia nu när det i kvalet blev delad poäng två gånger om. Det säger en del om läget.

Falun vann övertygande på Studenternas senast det begav sig. Det var en horribel insats från Blåsvart. Glöm den. Nu gäller det för laget att revanschera sig och ta rygg på den senaste matchens slutsekund som gav en livsviktig poäng och hopp! Se nu till att kämpa för överlevnad. För klubbmärket. Sirius. Uppsala. Västra. Laget. Dig själv. Plocka nu fram denna stolthet och ge allt in i det sista. 

Och du? Kallar du dig Sirius Bandy-supporter bör du självrannsaka dig och göra allt som står i din makt för att vara på plats och stötta laget i denna svåra stund. Vi vinner och förlorar tillsammans. I det här fallet vinner, något annat ska inte finnas på kartan. Den inställningen måste gälla för samtliga. Västra sidan anordnar bussresa, som går att anmäla sig till på supporterklubbens hemsida. Åk med den eller ta dig till Dalarna för egen maskin. Visa laget att stödet finns där. Det kan vara tungan på vågen. Tillsammans mot nytt kontrakt!

Johannes Olanders2020-03-11 06:06:23
Author

Fler artiklar om Sirius