Inför Hammarby hemma imorgon del 1
Ted Wiklund i seriepremiären borta mot Västerås SK. Nu ser han fram emot att få möta Hammarby hemma imorgon. Foto Anders Andersson.

Inför Hammarby hemma imorgon del 1

Imorgon väntar regerande svenska mästarna Hammarby för IF Boltic som begår hemmapremiär. Vi har kollat upp läget med Ted Wiklund och Joakim Jansson inför matchen. - Det är klart att det kommer bli tufft att möta dem men ska samtidigt bli kul och de är lika mänskliga som vi är. Det är bara att köra på, säger Ted Wiklund som blev Boltics första målskytt i elitserie-combacken i torsdags.

Det tog bara Ted Wiklund tre-fyra minuter så hade han presenterat sig som målskytt i elitserien i premiären borta mot Västerås SK.  Ett mål som han förstås var nöjd med och något han tar med sig till Hammarby hemma imorgon onsdag.

- Absolut, det var riktigt kul. Robin Olsson åkte igenom och drog med sig två försvarare och då vart jag själv och hade bara att åka igenom och lägga in den. Nu är det bara att ladda inför matchen imorgon, den ska bli kul, tror Ted Wiklund.

# Vad är det då som man kan ta med sig från premiären mot Västerås SK in till den här matchen som blir den första på hemmais?

- Visserligen tappade vi i den 13, 14, 15 och 16:e minuten med felpass och sånt men jag tycker ändå att vi gör en helt ok match. Vi har knappt varit på stor is och var ändå bra.
- Det ska bli kul att möta Hammarby, vi går såklart för att vinna kampen. Det känns som är inne på rätt väg, fortsätter Ted Wiklund.

# Rätt väg säger du, vad framförallt är det som är bra?

- Vi börjar spela bra i defensiven och får igång ett bra bolltempo. Det är bara att gnugga på och hoppas på en skräll mot Hammarby, säger Wiklund.

Det var några stycken spelare i Boltic som gjorde elitseriedebut i torsdags och Joakim Jansson var ytterligare en sådan. Slottsbronsprodukten var nöjd med sin debut.

- Elitserien är något man har kämpat för i flera år och att då få göra debut i torsdags var riktigt kul. Var inte direkt nervös innan matchen utan tyckte mer att det skulle bli kul vilket det också blev trots förlusten. Vi gjorde några misstag och blev då straffade direkt, berättar Joakim Jansson.

# Vad tycker du var bra som man kan ta med sig fortsättningsvis?

- De första fem minuterna när vi var riktigt med i matchen, samtidigt var inte helt utspelade utan det var mer egna misstag som sagt. Vi ska komma ihåg att det här var den första matchen och vi ligger efter vad gäller ispass på stor is. Vi har haft två bra ispass sen ett dåligt i fredags och ett bättre idag (läs igår). Men det är bara att köra på, säger Joakim.

# Fanns det någon som du tycker var extra bra i laget?

- Rickard Fogelqvist gjorde det rätt bra i försvaret och var bra, samma med målvakten Jon Karlsson som alltid bra. Det såg ganska bra ut, säger Joakim Jansson som i likhet med Ted Wiklund ser fram emot matchen mot Hammarby.

- Ska bli tufft men riktigt roligt. Har endast sett dem på tv och de har ett bra lag men vi ska göra vårt bästa.

Anders Andersson2010-11-02 13:40:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match