2018-02-18 13:10

Tre Kronor - Finland

Inför IFK Motala borta
Äntligen dags för bandypremiär. IFK Motala väntar på bortaplan.

Inför IFK Motala borta

Thomas Andersson där har ni namnet på IF Boltics nya libro i vintern, 24-åringen som ska ta över rollen som Nils Sigurd hade. Nils Sigurd som i vinter återfinns i seriekonkurrenten Mölndal som är nykomlingar i allsvenska södra. Thomas känner sig inspirerad inför premiären. – Det ska bli gött att komma igång nu, visst vi möter tuffast tänkbara motstånd direkt på bortaplan men det är bara att gå ut och försöka ge dem en match, säger Thomas Andersson

När IF Boltic förra säsongen var tillbaka i högsta serien debuterade libron Thomas Andersson i allsvenskan med Mosserud. Klubben som härstammar från Skattkärr utanför Karlstad höll på att få kvala sig kvar i serien men föll på målsnåret. Men det var ett nyttigt och bra år för Thomas.

- Jag hade som sagt ingen erfarenhet av allsvenskt lir och kom direkt från division 2 spel med b-laget Mosserud Böj. Men jag var bra tränad och det gick bra, tycker Thomas Andersson.

Till den här säsongen tog han och brodern Stefan klivet över från Mosserud in till IF Boltic och fortsatt allsvenskt spel.

- Jag har inte spelat libro tidigare men det har gått bra i träningsmatcherna och jag har kommit in i den höga farten, säger Thomas Andersson. Som tycker att han har fått ett lugn.
- Det finns ett lugn inombords och jag känner mig säker, sen är det bra med feedback och vad man kan förbättra och så, säger Thomas och tränaren Mikael Borstner infliknar "Du behöver inte förbättra något".

18-19 matcher blev det förra säsongen i allsvenskan med Mosserud, han drabbades av en nyckelbenskada och missade därför två-tre matcher.
Vi kommer nu in på lägret i Rättvik som betydde en hel del för laget inför säsongen.

- Allt ifrån att det var bra för gemenskapen, spelet och att vi kunde snacka mellan varje match och gå igenom vad vi skulle förbättra. Dessutom har vi nu under försäsongen ställts mot motståndare som har varit anfallande som tillbakadragna och det har prövat vårt spel. Jag tycker att vi har klarat av det bra och har kunnat förändra spelet beronde på motståndare, berättar Thomas Andersson.

Det är inte enbart Thomas och Stefan Andersson som är nya i IF Boltic den här vintern. Vi har även Gustav Andersson, Zowie Johansson, Jocke Larsson (comeback) och Niclas Nyqvist. Just sistnämnde Niclas, 16-år, har imponerat på försäsongen och Thomas är imponerad av den nya lagkamraten.
- Han kom rätt in i gruppen och vågade ta för sig direkt och är inte rädd för att misslyckas.

Niklas Nyqvist själv tycker i sin tur att det är stabilt där bak med Thomas Andersson som libro. Därav vi frågar Niklas Sköld som kom in i truppen sent förra säsongen vilka tre egenskaper som är bra med Thomas.
- Han är tjurskallig, lyhörd på plan och rörlig.

Lagkapten Mattias Svensson instämmer och berömmer den nya libron.

- Han är lugn och duktig med boll och med lite mer rutin så blir han ännu bättre. Thomas Andersson kommer att bli en av de viktigaste spelarna för oss i vinter, han är libro och oavsett lag är det en viktig roll. Jag tycker att han har bra ledarinstinkter på som vid sidan av planen. Han tar ansvar för det han gör.

Premiär som sagt senare idag i Motala och där får IF Boltic klara sig utan Pål Hanssen som hoppas kunna vara tillbaka till hemmapremiären mot Stjärnan från Oskarshamn.

- Det är fortfarande inte bra men jag siktar på att vara tillbaka då, säger 39-åringen som verkligen har ett stort hjärta till bandyn och Boltic.

Avslag, 14:00, nu är det igång!

Anders Andersson2011-11-05 01:09:37
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match