2020-01-18 15:00

Motala - Sirius

Inför: IFK Motala – IK Sirius
Motala har visat sig vara starka utomhus vid stökiga förhållanden. I dag är det risk för regn.

Inför: IFK Motala – IK Sirius

"Ödesveckan" rullar vidare med destination Motala. Sirius har revansch att utkräva på konkurrenten Motala. Lagen från den nedre halvan har exakt lika många poäng. Streckmatch stundar således.

Efter Sirius viktiga storseger mot Vetlanda i onsdags lever tanken på slutspel i allra högsta grad. En del övriga resultat har också gått Sirius väg. Exempelvis förlorade konkurrerande Vänersborg, Hammarby och AIK så här på fredagskvällen. Fredagsmys för alla blåsvarta som blickar mot slutspel. Poäng i dag och Uppsalas bandygäng går om AIK och ökar avståndet till de negativa strecken, som vid förlust på nytt är skrämmande nära. Det är endast två poäng ned till Hammarby på sektion "ingenmansland" och ytterligare en ynka poäng ned till Vänersborg under kvalstrecket. Så pass tajt är det i denna del av tabellen.

För en dryg månad sedan när Sirius ställdes mot Motala beskrev underknappad en duell mellan seriens två positiva överraskningar. Då var hemmalaget tabellfemma medan bortalaget var precis hacket efter i tabellen. Liknande läge är det just nu. Det som har hänt är dock att lagen tappat mark i tabellen. Sirius är just nu nia och Motala tia, bägge med 18 poäng. "Succé"-stämpeln kan kanske delvis suddas ut i Motalas fall, då laget de facto slutade nia i fjol och spunnit vidare på det lagbygget. Det vill till att de gör en bra avslutning på säsongen för att storslagna epitet ånyo ska komma till ordalag. I Sirius fall kan det dock redan nu sägas vara lite av en succé, mer eller mindre. Seriens yngsta lag var inför säsongen unisont nederlagstippat, men har redan nu tangerat fjolårets poängskörd som då ledde till en elfteplats.

Vad gäller dagens match borde det bli jämnt. Sirius föll sist lagen möttes med 1-4, men kommer stärkta från onsdagens segermatch och kan kanske anses ha något bättre form. Fram tills för en vecka sedan hade nämligen Motala inte vunnit en match sedan Luciamatchen mot just Sirius. Östgötarna avslutade året surt med att förlora med 6-1 i Solna och inledde det nya året mediokert med ett kryss mot Vänersborg följt av en förkrossande förlust i Edsbyn med 10-1. Förra lördagen studsade dock IFK:arna tillbaka och bärgade sin första seger mot Hammarby på Zinkensdamm på en herrans massa år. Nu i onsdags följde laget upp insatsen med en hedersam uddamålsförlust hemma mot Villa.

Sedan IFK Motala tog sig tillbaka till bandyns finrum på nytt har Sirius kryssat bägge gångerna i Motala. Målsnåla kryss därtill: 1-1 och 2-2. I den förra elitserie-sejouren vann däremot Sirius matcherna på Motalas "isstadion". Senaste gången Sirius fick stryk i Motala var så länge sedan som 2008. I egenskap av Siriussupporter måtte man denna svit stå sig även i morgon.

Västra sidan, Sirius trogna supporterklubb, skickar en busslast med supportrar till K-Bygg Arena och bör därmed dominera ljudbilden på arenan som har seriens näst lägsta publiksnitt, om än att Motala faktiskt har en liten klack. Sugen på att följa med till Motala? Mejla din anmälan till vastrasidan.supporters[Snabel-A]gmail.com. Supporterbussen avgår klockan 10.45 från skrytbygget vid Vaksala torg.

Johannes Olanders2020-01-18 02:02:00
Author

Fler artiklar om Sirius