Inför Jönköping - IFK Motala

Imorgon åker IFK ca 10 mil söderut för match mot Jönköping på Råslätts IP.

Nästan två veckor har gått sen IFK förlorade premiären hemma mot Nässjö. Laget spelade inte förra helgen då det inte fanns någon is i Otterstrand. Det borde vara ett spelsuget och framförallt revanschsuget IFK Motala som går ut imorgon.

Man brukar prata om måstematcher i idrottssammanhang, trots att vi bara är inne i omgång 2-3 så anser jag att detta är en match IFK måste vinna för att haka på Nässjö/Gripen som ses som favoriter till kvalplatserna. Dessa lag kommer inte tappa allt för många poäng i denna serie och i och med förlusten mot just Nässjö så är denna match oerhört viktig för fortsättningen.

Jönköping som förlorade med 11-1 i premiären mot Gripen följde upp det med att kryssa hemma mot Lidköping förra helgen. Jönköping är på pappret sämre iår mycket pga att Oscar Henriksson valde att spela för Nässjö. Han stod för väldigt många mål för Jönköping under många år och det är såklart en spelare som en sån liten bandyklubb har svårt att ersätta över en dag.

Men hemma på Råslätts IP ska man verkligen inte underskatta Jönköping, för då kan det bli en jobbig afton för IFK. Senast lagen möttes i seriesammanhang så blev det 3-3 hemma i Motala så visst finns det en liten oro inför denna fight. Dock så anser jag att IFK är ett mycket bättre bandylag och man ska vinna mot ett lag som Jönköping.

Har inte sett någon laguppställning ännu, men helt otroligt är det väl inte att nyförvärvet Jacob Claesson vaktar buren om jag får tro mitt.

Tyvärr så kommer det inte rulla någon buss från Motala imorgon. Detta var en match som vi i Forza Blåvitt hade planerat att åka på, men imorgon spelar som säkert ingen har missat Sverige i VM-playoff så resan fick ställas in.


Men matchen går som vanligt att följa på elitrapporten och det kommer iallafall jag att göra!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-11-14 17:02:47
Author

Fler artiklar om Motala