Inför Kungälv på onsdag del 1
Tommy Österberg tränare IFK Kungälv.

Inför Kungälv på onsdag del 1

Nu på onsdag möts två de bottentippade lagen i Elitserien på Tingvalla Isstadion. Vi talar om IF Boltic och IFK Kungälv. Kungälv kommer att komma stärkta från dagens match hemma mot Tillberga som man vann med hela 7-0 (3-0). – Det såg bra ut och vi gjorde en klockren insats, säger tränaren Tommy Österberg till Bolticredaktionen.

Vi är många som minns kvalmatchen hemma på Tingvalla Isstadion säsongen 2007/2008 mot IFK Kungälv som slutade 8-8 och där Jonas Nilsson numera Västerås SK hade ett gyllene läge att sätta 9-8. IFK Kungälv gick upp tillsammans med Gripen som kvalade sig kvar. Laget är nu inne på sin tredje säsong i elitserien och på onsdag möts Boltic och Kungälv igen.

- Det kommer att bli tufft att åka upp till Karlstad och Tingvalla Isstadion. När jag spelade i Gripen förra säsongen försökte vi spela på Pål Hanssen och markera honom. Men är så rutinerad så han klarade av den uppvaktningen. Som sagt blir det en speciell match, läste att man gjorde en bra match mot Edsbyn, säger Simon Stenvall ny försvarare inför den här säsongen från Gripen Trollhättan och fortsätter:

- Det är roligt att det är så rekordjämnt i elitserien och både vi och Boltic var nederlagstippade innan säsongen men har ändå presterat bra, det kommer bli spännande. Förhoppningsvis blir det en rolig match på onsdag mellan två lag som vill spela bandy. Sen får man se själv om man spelar det är en hård konkurrens i backlinjen.

Simon Stenvall spelade inte idag när Kungälv som sagt slog tillbaka Tillberga hemma på Skarpe Nord med hela 7-0 (3-0).

En som däremot var på plats där var tränaren Tommy Österberg som var nöjd med sina mannars insats.

- Defensivt gjorde vi en riktigt bra match släppte inte in något mål och framåt sju mål. Men det är svårt att säga, vi lyckades i dag, jobbade bra och helhjärtat. 
- Det är så inom idrotten att när man lyckas så lyckas man.

# Hur ser du på matchen på onsdag?

- Det är en ny match på onsdag och det gäller bara att tänka om och ladda om. Sen är det alltid viktigt med vinster och ta med sig något man har gjort bra men det är nya tag. Vi jobbar på för att förbättra vår prestation och vi vet om att på onsdag kommer det bli tufft men vi går för att få med oss poäng från Karlstad.

Mer förhands kommer under måndagen.

Anders Andersson2010-11-14 22:05:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match