Inför seriefinalen mot TB

Inför seriefinalen mot TB

Borlänge har precis varit fantastiska och kryssat mot Tellus i något som såg ut att vara en hetsig tillställning. Med två matchstraffar för Tellus (En lindrig samt en grov) och inkastade föremål på isen så lyckades dalmasarna knipa 1p och 5-5 var ett faktum.

Utgångsläget nu är lättande, med en poängs försprång på Tellus så känns det genast skönare för en galen bandyfantast som mig själv. Nu känns det inte längre som att det är hela världen om vi åker på pumpen mot TB. Så bussresan både dit och hem kommer bli en angenäm historia och matchen skall njutas av ordentligt i skrytbygget ABB-Arena.

Tankar inför matchen?
Jag kollar i backspegeln för att reflektera lite. Under försäsongen stod Katrineholm för en oerhörd upphämtning efter att ha legat under med 6-2 och vänder på steken och gör 5 mål på 9 minuter, varav det sista är på straff av vår egne lille Messi. (Niklas Eriksson).

I seriesammanhang sen då?
Jo där åker vi dit ordentligt.
Efter att Mårten "Kvicken" Andersson, känd för sina tidiga mål sätter en snygg balja efter passfel av TB efter bara 15 sekunder. Det var en lycka som höll i cirkus 20 minuter då de helt plötsligt stod 2-2. Matchen slutar oavsett med 3-7 förlust och TB har riktigt bra fart på sitt spel.

Lördagens match?
Tillberga har mer eller mindre gått som tåget i årets upplaga av Allsvenskan norra, med undantag för en förlust mot Tellus samt HaparandaTornio. Även en skum kryssmatch mot UNIK ska inte stickas under stolen med. Detta visar enbart att de svartklädda är dödliga. Jag fruktar TB, deras fart och deras uppfinningsrika spel som får dom att ta sig runt på kanterna. Har Östling och Hammarbäck, gärna tillsammans en dålig dag så tror jag helt klart på en seger. Det är inte främmande annars heller med tanke på hur vårat spel såg ut mot Borlänge då de nollades på Backavallen. Det gäller bara att ha den extra explosiviteten och inte stirra sig blind på enstaka spelare. Det är nog nyckeln enligt mitt tycke. En buss laddad med Katrienholmssupportrarna Red 'N' blue supporters kommer givetvis att göra sitt från läktaren för att boosta laget vilket jag tror är ganska betydelsefullt. Att vi blir många i Västerås är det inget snack om.
Avslutningsvis så känner jag att den här säsongen är den mest spännande på många år för mig. Alla har något att säga till om, bortsett från Boltic, Selånger och Härnösand. En jämn serie är en bra serie. Utvecklande helt enkelt.

Sen kan man skratta sig häjdlös åt bandy VM kvarten som spelades imorse, vitryssland fick åka av planen med 33 mål i arslet.

Tommy Findhé2014-01-30 10:21:22
Author

Fler artiklar om Katrineholm