2021-10-29 18:00

Västerås SK - Bollnäs

Inför: Seriepremiär mot Bollnäs
Jesper Larsson och Bollnäsförsvaret kommer få det tufft när de kommer till Västerås på fredag.

Inför: Seriepremiär mot Bollnäs

Äntligen! Det är dags för seriepremiär och VSK tar emot Bollnäs inför ett förhoppningsvis välfyllt ABB Arena Syd. Det är första hemmamatchen med publik sedan februari 2020 och vad passar då bättre än att återvända till läktarna för en fredagsmatch mot ett bottentippat Bollnäs.

Återblicken
VSK hade det tufft i Svenska Cupen för en knapp månad sedan och det blev ett tidigt uttåg redan i gruppspelet. Man gjorde direkt svaga inledningar på nyckelmatcherna mot Edsbyn och Villa vilket straffade sig och man fick lämna Lidköping redan på lördagseftermiddagen. Sedan cupen har man tränat hårt och genrepat mot SAIK i en lördagsmatiné som slutade med ännu en förlust för de grönvita. Undertecknad var inte på plats och kan därav inte göra några analyser av matchen, men resultatet säger ändå att det är dags för VSK att steppa upp.

Motståndarkollen
Bollnäs har inte imponerat på mig senaste åren. Man missade slutspelet i förra årets pandemisäsong och parkerade på en 12e plats i grundserien som ett vanligt år hade lett till negativt kval. Tack vare att SBF stängde serien nedåt räddades Bollnäs från kvalspel och får fortsatt förtroende i högsta serien. Dessutom har man tappat stjärnorna Per Hellmyrs och Samuli Helavouri till konkurrenten Edsbyn vilket är oerhört tunga tapp för Hälsingeklubben. Däremot har man plockat in Rune Rutin själv, Hasse Andersson, från Edsbyn som kommer vara en viktig pjäs i Bollnäs spel. Även måltjuven Christian Mickelson har lämnat klubben. På den positiva sidan har man även värvat brödraduon Hämäläinen, där den yngre brorsan Saku hjälpte att ta upp Kexen till Elitserien. I övrigt är det ingenting som vare sig imponerar eller skrämmer särskilt mycket vad det gäller Bollnäs trupp. Spelet kommer gå mycket genom Hasse H, Oscar Westh och Philip Flodstam och dessa ska spela fram till målsprutan Patrik Nilsson som varit skadad sedan en längre tid. Det är oklart om Nilsson kommer spela men gör han det gäller det att ha koll på honom.

Resultatmässigt har man gjort det ganska bra med det givna spelarmaterialet. Man har spöat IFK Rättvik och Falu BS i träningsmatcher och gjorde det nyligen bra i den oefterhärmliga ExTe Cupen i Ljusdal. Bollnäs vann sin grupp men förlorade finalen mot ännu ett nederlagstippat lag, Hammarby. Så sent som i måndags besegrade man överraskande Edsbyn i sista träningsmatchen innan premiären. Rapporterna sa att Erik Persson i Bollnäs mål fullständigt spikade igen den där butiken och att ett fint kombinationsspel i offensiven ledde till fyra mål för Hälsingelaget.

Go time
Det är som sagt hemmapremiär nere i hangaren på Rocklunda och jag hoppas att VSK verkligen släpper loss och bjuder på riktigt bra bandy. Svenska cupen var en besvikelse och nu har man chans att sätta tonen för säsongen direkt och visa att man är att räkna med i år. Jag hoppas att VSK tar tag i taktpinnen från start och är aggressiva och sugna och jag vill gärna se att Martin Landström håller i den taktpinnen. Jag hoppas även att så många som möjligt tar sig ner till ABB Arena Syd och visar sitt stöd på plats efter pandemitiden och skapar en härlig inramning för mesta mästarna att glida ut till. Vad passar bättre än att spendera fredagskvällen med en ljummen Norrlands på Hyllan och se Grönvitt göra 10-siffrigt mot ett nederlagstippad Bollnäs?

Kom igen Grönvitt!


Trolig startelva
Henrik Kjellson

Jesper Hermansson
Magnus Joneby (K)
Rasmus Sjöström
Oscar Gröhn
Viktor Spångberg

Jesper Jonsson
Tobias Holmberg

Martin Landström
Daniel Johansson
Pontus Vilén

Trolig bänk
Benjamin Pizzoni Elfving (MV)
Joel Engström
Kasper Sandgren
Robin Andersson
Ludvig Kihlström
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-10-26 11:23:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK