2017-12-09 16:00

Aston Villa - Millwall

Inför seriepremiären borta mot Västerås SK

På dagen imorgon är det 1 303 dagar sedan Boltic spelade sin senaste match i den högsta serien. Då mötte man Sirius hemma på Tingvalla Isstadion, en söndagseftermiddag i februari (18:e 2007) Nu är laget tillbaka och premiärmotståndare imorgon kväll är Västerås SK. Vi har kollat läget med två av spelarna som var med när man föll ur 2007. Den ena spelar fortfarande medan den andra står på den andra sidan sidlinjen när domaren blåser till avslag. Vi snackar om Jacob Bucht och Jonas Nilsson.

Det har gått tre säsonger sedan IF Boltic lirade en seriematch i den högsta serien. Imorgon är det åter dags då man reser mot Västerås för att möta Västerås Sport Klubb i premiären på bortais. Det blir ett speciellt möte för många av spelarna då Jonas Nilsson står på andra sidan sidlinjen, det första mötet mellan han och kamraterna i Boltic. Därför kollade vi upp läget med Jacob Bucht och Jonas Nilsson så här nära inpå matchen.

- Det är klart att det kommer vara lite annorlunda, det är många man har lirat med förut men inte spelat emot, säger Jonas Nilsson som har spelat med bland annat Mattias Svensson, Ted Wiklund, Jacob Bucht och Pål Hanssen sen har vi Rickard Timmerklev och Ola Fredricson (tränare numera)
- Det kommer bli roligt det är några år sedan sist och vi har spelat mot varandra tidigare. Klart att det kommer bli spännande, speciellt när det handlar om en god vän men jag kommer inte tveka att gå in mot honom imorgon och jag tror inte han heller kommer att tveka, säger Jaco Bucht.

# Hur går tankarna så här några timmar före seriepremiär?

Jonas:
- Det känns bra faktiskt även om det har varit lite upp och ner under försäsongen, men när vi väl har varit bra har vi varit det. Vi har gjort några bra matcher och känner oss trygga i oss själva. Ska bli en intressant premiär som sagt det kommer kännas annorlunda att få möta Boltic som motståndare, säger Nilsson.

Jacob:
- Det är först nu man förstår att det är såpass nära som det är, det är full laddning. Det kommer nog vara det enda som man har i sina tankar, säger Bucht.

Hur har perioden fram till seriepremiären varit tycker du?

Jacob:
- Det är nästan på dagen imorgon (läs idag onsdag) åtta månader sen vi slog Ale Surte hemma i sista matchen. Det har varit en lång försäsong med mycket träning, men det har varit bra förbredelser och vi kommer vara väl förbredda inför matchen.

Hur var känslan av att glida in på hemmaisen i fredags?

Jacob:
- Naturligtvis jätteskönt att få känna att få gå ut på stor is igen och få träna på det som de andra lagen också tränar på. Vi börjar komma ikapp så småningom och det är som det ska vara. Nu beöver vi inte behöva sätta oss i bilarna och åka iväg till Vålberg för att träna. Nu kan vi gå ut direkt på Tingvalla, det blir lite skillnad.

Visserligen förlust mot Vänersborg i genrepet i Vänersborg (6-4) men ändå ett kvitto på att Boltic är på väg mot något bra.

Jacob:
- Ja, det tycker jag. Vi hängde med bra i matchen och hade bud på flera mål, vi har nog goda chanser att göra bra resultat mot många lag i elitserien det tror jag.

Hur förbredder du dig på matchdagen, hur laddar du upp?

Jonas:
-
Som vanligt att man går upp käkar frukost går till jobbet och vilar inför matchen, det vanliga. Ser fram emot att få träffa alla kamraterna i Boltic imorgon.

Jacob:
-  Går upp i tid, käkar en bra frukost så man kommer igång och sedan blir det lite skolarbete. Det är bra att få hålla igång hela dagen så att man är pigg i kroppen. Det är inte bra att sova allt för länge.

Vad ska vi tro om årets Boltic?

Jonas:
- Jag tror absolut inte att man är något nytt Katrineholm, ska nog kunna överraska och just det att man inte har pressen på sig då de flesta tror att man är sämre än vad man inte är så är det bara att ta chansen. Visst det kommer bli tufft och jag skulle bli positiv överraskad om man klarar sig kvar men vinner man rätt matcher och får med sig poäng får vi hoppas att de inte åker ur. Samtidigt har alla lagen blivit bättre även i botten men det ska bli kul att följa dem i vinter.

Jacob:
- Som alla andra säger har vi ett ungt lag med alla möjligheter att lyckas om vi bara får till det, jag tror inte det är något annat lag som har den samanhållningen vi har här. Det är vår absoluta styrka.

Imorgon som sagt premiär i Västerås mot Västerås SK.
19:00 avslag ABB-Arena.

Anders Andersson2010-10-27 23:30:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match