2017-10-31 20:45

Cardiff - Ipswich

Inför Tillberga hemma

Säsongen 2006/2007 åkte som bekant IF Boltic ur den högsta serien. Det laget som såg till att skicka ner blågult är kvällens motståndare Tillberga IK. Ett lag från Västerås som liksom Boltic är nykomlingar inför den här säsongen. Vi har valt att snacka lite med libron Nils Sigurd och målvakten Jon Karlsson inför matchen.

Med en kvart-tjugo minuter kvar på Rocklunda som vid tillfället höll på att byggas om till dagens ABB Arena Syd ledde IF Boltic ödesmatchen den 16:e februari 2007 borta mot TIllberga med 7-4. Allt såg klappat och klart ut, dessutom hade man klarat av flertalet utvisningar som gjorde att man spelade med sex man ett bra tag.

Men så sa det pang, pang, pang. Hemmlaget fick lyft under vingarna och 7-4 förvandlades sakta med säkert till 7-5, 7-6, 7-7, 7-8 och slutligen 7-9. Boltic var ett slaget lag och känslorna var detsamma på läktaren. Karlstadlaget hade åkt ur högsta serien. I kväll väntar Tillberga och förutom att det är en viktig kamp i botten blir det också ett symboliskt möte.

Det är något som libron Nils Sigurd, 23, som var med då tänker på men samtidigt inte förstås fokuserar på.

- Jag var med i den matchen och jag kan säga dig att det var den tyngsta förlusten jag har varit med om, säger Nils och fortsätter:
- Men det tänker jag inte på nu. Nu är det nya förutsättningar och för vår del är det två poäng som gäller.

# Du sträckte låret lätt borta i Norge, hur känner du dig nu?

- Lite bättre men det känns fortfarande. Jag var med och åkte bara vid sidan av i måndags lite lätt. Jag tycker faktiskt att det var bra fart och perfekt is på måndagsträningen, berättar Nils Sigurd som hoppas kunna få spela i kväll.
- Det som inte dödar härdar och jag är väldigt laddad inför matchen, säger 23-åringen som tycker att matchen mot Norge, 6-5, gav en hel del.
- Det var roligt att komma till Oslo och Norge och dessutom var det bra att få vinnarkänslan tillbaka.

Vi går till målvakten Jon Karlsson som känner sig i riktigt bra form inför kvällens match och hoppas på att kunna vinna målvaktskampen med Lesjöfors-produkten Andreas Bergwall.

- Jag går in för det och hoppas på att göra det, känslan är riktigt bra inför matchen och det ska bli roligt.

# Vad var framförallt bra med måndagens träning?

- Farten, tempot, det mesta, vi körde på och alla är riktigt taggade inför ikväll.

# Hur var det att återförenas med Markus Elfström?

- Det var roligt att han var tillbaka, det är en bra spelare och skön person som det är roligt att ha tillbaka i gänget.

Sista ordet fick Nils Sigurd som svarade på frågan "Vad är medicinen för två poäng i kväll?"

- Att vi gör det vi har kommit överrens om och har bra fart.

Tingvalla Isstadion ikväll 19:00
Kan ni inte av någon anledning komma så kommer det gå bra att följa matchen via everysport och undertecknads rapporter [ länk ]

Anders Andersson2010-12-08 01:22:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match