Inför Vänersborg borta - viktigt match för bägge lagen

Inför Vänersborg borta - viktigt match för bägge lagen

I morgonkväll väntar en viktigt match i Vänersborg Arena för de båda kompatanterna IFK Vänersborg och IF Boltic. Båda ståtar på tre inspelade poäng efter tio kamper, en vinst, en oavgjord och åtta nederlag. Ni förstår snabbt innebörden av matchen. Vi har snackat med de båda tränarna Rickard Timmerklev (assisterande i Boltic) och Marcus Bergwall (huvudtränare i Vänersborg) två spelare som har lirat tillsammans i Boltic och var med 1995 när klubben tog sitt senaste SM-Guld.

Till att börja med var Marcus Bergwall med och spelade när IFK Vänersborg i fredags förlorade borta mot IFK Kungälv och han börjar med att kommentera den matchen.

- Det var ställningskrig hela tiden med bra is lite vind i den första halvleken.
- Sen kom regnet och det blev knotteris och inte mycket spel om man säger så, då var det mer krig.
- Sen studsade en boll in i fel mål sett från vår vinkel i alla fall och ytterligare en.

# Du hoppade in och spela..

- Jag gjorde ett antal minuter och kände på det lite grann, nu ville vi få lite annat och flytta upp lite folk lite längre upp banan.
- Jag vet inte vad jag ska säga om min egna insats men det var inget märkvärdigt i alla fall.

# Hur har säsongen varit hittills tycker du?

- Det har varit tufft, inget snack om det och vi visste om det från början att det skulle bli tufft. Men det är bara att fortsätta och nöta på och jag tycker att vi stundtals i matcherna har spelat bra men inte fått in bollen.

# Nu kom eran första seger hemma mot Edsyn, vad gjorde ni bra där?

- Vi fick stopp på deras betydesefylla spelare och vi höll ihop hela laget , sen satte vi ditt dom chanserna vi får plus att vi hade några till chanser. Den matchen tycker att vi vinner fullt rättvist.

# Nu väntar din gamla klubb IF Boltic i en redan nu viktigt match..

- Det är klart att det är viktigt för båda lagen men hur det än går har vi bara spelat tio matcher och har sexton kvar. Visserligen börjar det att dra ihop sig men det är inte avgjort hur det än går i morgon då det är många matcher kvar.

# Av det du har sett av IF Boltic hur har det sett ut?

- De har fått ihop det väldigt bra för tittar man på försäsogen hade de vissa problem men kollar man på slutet har de börjat fått ihop det och spelar bra. Det kommer att bli en tuff, jämn och tät match i morgon.

Boltics assisterande tränaren Rickard Timmerklev är inne på samma linje och tycker samtidigt att det har sett bra ut på träningarna innan morgondagens match i Vänersborg.

- Undantaget fredagen på grund av sjukdomar har det varit bra fart och vi har fått in närkamper på träningarna. Det är som man tränare som spelar på matcherna. Sen kan man säga att vi är inte sämre än vissa lag som Vetlanda och Tillberga, med lite utdelning på straffar och frilägen hade vi haft med oss några poäng till så vi har verkligen visat att vi är med och kan plocka poäng. Det är ett bra kvitto inför morgondagen, säger Timmerklev och fortsätter:
- Det gäller bara att få till det sista tredjedelen och till slut får vi det och det påverkar givetvis resultatet.
- Jag är övertygade att om vi fortsätter på den inslagna vägen kommer det att lossna till slut.

# Vad känner ni till om motståndet Vänersborg?

- Att de har några bra spelare som Viktor Weiselius, 32, Joachim Berglundh, 37 och Markus Bergwall, 35, där Bergwall har börjar spela igen.
- Nu har de hall så man behöver inte tänka på hur vädret blir utan det blir bra förutsättningar. Men vi ser fram emot matchen.

Till sist kan vi meddela att undertecknad kommer befinna sig på plats och rapportera via everysport, den här gången fungerar datorn och modemet. [ länk ]

Anders Andersson2010-12-14 20:50:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match