2017-11-04 16:00

Derby - Reading

Inför Villa Lidköping borta

Idag lugn träning på Tingvalla Isstadion dagen efter hemmapremiären mot Hammarby. Imorgon väntar Villa Lidköping på bortaplan och för fyra av spelarna blir det som att komma hem. Nils Sigurd, Robin Olsson, Richard Fogelqvist och Jon Karlsson härstammar alla från Lidköping. - Ska bli jättekul. Det burkar alltid vara bra stämning där och i mitt tycke har man Sveriges bästa hall, så det ska bli kul att åka dit och spela, säger Robin Olsson.

Det var en dagen innan och samtidigt dagen efter matchenträning för Boltic under kvällen idag, detta inför vad som väntar ska imorgon då man åker till Lidköping för att möta Villa. Ett intressant möte för fyra av spelarna i Boltic och två av Villas lirarare. Nils Sigurd, Robin Olsson, Richard Fogelqvist och Jon Karlsson härstammar från bygden medan Jesper Bryngelsson och Martin Berggren (också Lidköping från början) har spelat med Boltic tidigare. I matchen i matchen ser vi 32:orna mot varandra, de båda målvakterna har nämligen de siffrorna på ryggtavlan.

Men åter till matchsnacket inför matchen och vad passar då inte bättre än lite snack med Robin Olsson Boltics senaste förvärv från Lidköping. Anfallaren som ser fram emot att komma hem.
- Ska bli jättekul. Det burkar alltid vara bra stämning där och i mitt tycke har man Sveriges bästa hall, så det ska bli kul att åka dit och spela, säger Robin Olsson.

# Hur går dina tankar inför matchen?

- Det kommer att bli en tuff match för de lär var taggade efter förlusten mot Vetlanda igår, samtidigt är det ingen som förväntar sig att vi ska ta poäng mot dem så vi har allt att vinna.

# Hur ska man möta Villa då tycker du?

- Oj, de är väldigt bra hemma. Det är ett typiskt hemmalag som har svårt borta men som sagt är väldigt bra hemma. Det gäller att göra en perfekt match om vi ska ta poäng och framförallt få det första målet så man kan spela på deras misstag. Vi måste vara bra i 90 minuter, det kommer bli väldigt tufft men vi får göra det bästa av situationen.

- Sen är det inte i de här matcherna som vi ska ta poäng, det gäller att göra bra saker och ta med oss det bra från de här matcherna.
 
Vi tog oss också ett snack med Mikael Jacobsson tyckte att det var lite skönt att få åka av sig lite på isen dagen efter Hammarby.

- Nu när det är tätt mellan matcherna var det skönt att få åka ut och leka av sig. Isen var bra tycker jag, den var hårdare och höll bra idag så pluspoäng till vaktmästarna, säger Mikael som tror att laget vet nu hur det är att spela i elitserien.

- Nu vet vi vad det innebär att spela i elitserien, det är jättetufft, det går fort och mycket passningar. Men vi utvecklas för varje matc, det är bara att fortsätta även om vi nu har fått en tuff start så vi ska inte deppa ihop för det. Vi får möta de bästa lagen direkt på en gång, det är bara att ta vara på situationen och köra på. Det är lite som Robin Olsson säger att det är inte de här matcherna som vi ska ta poäng i. Sen ska vi inte glömma bort att vi får ett högt tempo i oss och det ska vi ta med oss också.

# Robin tycker att Lidköpings arena är den bästa i Sverige. Vad tycker du?

-  Vet inte riktigt, dött lopp mellan Göranssons Arena och Lidköping, svårt att välja. Men det ska bli underbart att få åka till Lidköping och spela.

 

Anders Andersson2010-11-04 22:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match