Inför World Cup med Erik Jonsson

Inför World Cup med Erik Jonsson

I helgen spelar Broberg World Cup och inleder på torsdagen mot norska Ullevål. Brobergs Erik Jonsson tycker att det ska bli en spännande helg i Sandviken.

Välkommen till Brobergs nystartade SvenskaFans-sida, under torsdagen börjar World Cup som kommer att spelas i Göransson Arena i Sandviken. Broberg resultat på försäsongen har inte alls sett ut som vi hade viljat, men då ska man även ha i åtanke att flera lag som Broberg spelat emot har den stora fördelen av att träna i en hall med fullstor plan istället för att träna i en hockeyrink eller springa runt i ett elljusspår som Broberg gör stora delar av sin försäsong. Men formen kommer mer och mer desto närmare säsongen vi kommer, nu är det alltså dags för det sista testet innan seriepremiären hemma på Hällåsen mot Ljusdal.

Broberg inleder World Cup på torsdag kl 14 då norska Ullevål står för moståndet, och jag har tagit ett snack med #11 Erik Jonsson.

Första inlägget på Brobergs nyastartade Svenskafans-sida, och du blir tillfrågad om att delta. Känner du dig hedrad?
- Tycker framförallt att det är roligt att någon tagit tag i Brobergs svenska fans-sida igen då det är en sida som jag själv läser en del bandy- och fotbollsrelaterade artiklar på.

World Cup startar imorgon, hur känns formen inför säsongen?
- Vi har valt ett litet annat träningsupplägg i år där vi håller i barmarken lite längre vilket förhoppningsvis ska ge resultat senare under säsongen. Men det innebär att vi, medvetet, ligger efter i istid jämfört med de andra lagen. Men jag tycker att det ser bättre och bättre ut för varje match och träning och när serien startar den 25:e kommer vi att vara redo.

Hur ser skadeläget ut? Några som inte kommer till spel imorgon?
- Skadeläget ser väl lite bättre ut. Redin var tillbaka till Svenska cupen och förhoppningsvis ska Ilari kunna vara med fullt ut nu i helgen. Robban fortsätter med sin rehab och kommer inte vara med under cupen och tyvärr skadade Marcus handleden på en träning förra veckan och blir borta 3-4 veckor. Utöver det finns alla tillgängliga för spel i helgen.

Koll på motståndarlagen? Sandviken har väl alla Brobergare koll på, men hur ser kunskaperna om Ullevål, Neftyanik och Zorkij ut?
- SAIKs spel känner vi som sagt till och har ju också färska minnen av dom sen svenska cupen. Ullevål, norska mästare, är ett lag som vi ska slå men det gäller att vi är påkopplade ändå. Neftyanik spelar klassisk fartbandy medans Zorkij spelar ett lite smartare spel och värderar lägena lite bättre. Sammanfattningsvis en tuff grupp där vi kommer att sättas på prov på olika sätt, men fyra fantastiskt roliga matcher.

Vad är din inställning till att World Cup nu spelas i Sandviken istället för Ljusdal?
- Sportsligt är det kanon att spela under tak men visst saknar man draget som fanns runt omkring uppe i Ljusdal. Även om jag tycker Sandviken gör det bättre och bättre för varje år så är nog tyvärr den gamla dex-cup känslan förlorad. Men en sportsligt mycket rolig turnering där världens bästa klubblag spelar mot varandra.

Då tackar jag Erik Jonsson för det, kommer själv vara på plats mot Ullevål under torsdagen och ni får hålla utkik här på sidan efter det för fler nyheter.

Forza Gurt! 

Patrik Jonsson2013-10-09 21:57:18

Fler artiklar om Broberg