Ispremiären är avklarad
Christoffer Edlund målade direkt.

Ispremiären är avklarad

På måndagskvällen så var det dags för Villa att visa upp sig för supportrarna igen.

När Villa under gårdagen hade sin traditionella ispremiär så innebar det för herrlagets del en träningsmatch mot Frillesås. Seger med 3-1 efter dubbla mål av Christoffer Edlund i första halvlek och ett av Petter Björling i andra innan Frillesås reducerade.

Om matchen kan väl sägas att den till stor del bestod av 90 minuters fippel och fummelbandy som det ofta blir så här tidigt på försäsongen. Viss tröghet kan förklaras av att Villaspelarna satt och skrev autografer till supportrarna i över en timme innan match. Inget som rekommenderas när serien drar igång kanske men nu är det klart att man kan bjuda på sånt. Det är viktigt att supportrarna, främst de yngre, ges möjlighet att få träffa spelarna.

De nya i truppen, Gustav Friman, Hugo Behlander och Gustav Nygren fick rikligt med speltid. Villa står ju inom en relativt snar framtid inför ett par säsonger där flera något åldrande profiler oundvikligen kommer att försvinna ur laget. Värvningarna av Friman och Behlander främst kan väl ses som ett led i en framtida föryngringsprocess av truppen. Det är några rätt så stora suspensoarer som behöver fyllas av nya spelare om man säger så. Ska bli intressant att se hur Villa lyckas med det.

När det gäller truppen så kan det konstateras att den är lite större och bredare till den här säsongen. 18 spelare varav 17 seniorer jämfört med 17 spelare varav 15 seniorer förra säsongen. Detta innebär att några seniorer får stå vid sidan av varje match. Behöver inte vara något problem utan istället en tillgång att slitna och halvskadade spelare kan få lite vila emellanåt.

Just skadeläget kan i nuläget sammanfattas med att Erik Säfström har ont i ett knä och Felix Pherson har en bristning i baksida lår. Ingen av dessa spelade mot Frillesås och lär vara borta en tid. Tur då att bandyns försäsong ibland kan kännas som en enda lång ökenvandring fram till seriepremiären. Det finns tid att läka på om man säger så.

Till helgen spelas det en cup i Västerås mot tufft motstånd. Villa möter AIK på fredag innan det blir placeringsmatch mot Edsbyn eller Västerås på lördag.

Villas SM-guldvinnande damlag visade givetvis också upp sig under ispremiären. Inget motstånd från någon annan förening fanns att tillgå så man spelade en internmatch som slutade 3-3. Nyförvärven Emma Ahlander och Ellen Nilsson deltog inte utan ansluter senare.

Övriga nya i truppen är Julia Gyldenlöve, Ebba Stern och Freja Lööf som plockats upp från de egna leden. Borta från förra säsongens guldlag är Pernilla Elardt Östh och Lisa Östman som snörat av sig skridskorna för gott. Wilma Wachenfeldt och Sofia Eriksson har dessutom lämnat för andra klubbar.

Trots dessa tapp får väl Villa ses som relativt stora favoriter till ett tredje raka SM-guld. Förra säsongens finalmotståndare AIK har förlorat massor med spelare och för Skutskär som Villa mötte i semifinalen har det gått ännu värre eftersom man tyvärr varit tvungna att dra sig ur Elitserien. På pappret får nog Västerås anses vara främsta utmanare om SM-guldet.

Första försäsongsmatchen för Villas del blir mot Skirö i Svenska Cupen 18 september.

Lev väl. Vi hörs.

Villalandlisch05102022-08-30 09:08:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping