Johan Esplund lämnar Villa
Johan Esplund lämnar Villa och Jon Karlsson slutar.

Johan Esplund lämnar Villa

Som väntat så har han nu valt att lämna föreningen.

Johan Esplund har kommit att bli synonymt med Villa under 2000-talet även om han varit ifrån klubben lite till och från genom åren. Nu är det dock färdigspelat i Villa för Johan efter att han valt att tacka nej till kontraktsförslaget på 1+1 år som han erbjudits.

Det har känts på Johan den gångna säsongen att han inte alltid varit så motiverad. Ibland har han blixtrat till och bjudit på magi men inte alls som guldsäsongen 18/19 i jämförelse. Johan har ju själv sagt att han haft problem med motivationen till och med under SM-finalen och då kanske det är lika bra att han letar sig vidare till nya jaktmarker.

Johan är en gudabenådad lirare som kommer saknas av många även om han inte alltid är den mest effektiva spelaren i bandysverige om man säger så. Någon ny klubb är inte klar fastän det snackats väldigt mycket om att AIK är intresserade.

***

Vidare så lämnar också Sune Gustafsson Villa. Hans kontrakt går ut och kommer inte förlängas. Sune är i behov av speltid och gör rätt i att flytta till en klubb där han kan utvecklas och förhoppningsvis så kommer han tillbaka till Villa om ett par år. Då som ordinarie. Någon ny klubb är inte officiellt klar än.

***

Dessutom så väljer den mycket omtyckte reservkeepern Jon Karlsson att avsluta sin karriär.

***

Det är många spelare som lämnat Villa på sistone men merparten av dem var ju väntade tapp om man säger så. Självklart kommer det in nyförvärv också så småningom. 

Klart är att Max Eriksson som tidigare haft hand om försäsongsträningen kommer att bli ny fystränare efter Gustav Fabiansson. Ja, Max är Brechens lillebror för den som inte redan visste det.

Det var väl allt för denna gång.

Villalandlisch05102020-03-30 12:22:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping