Jonas Nilsson överraskad över moderklubben IF Boltic
Jonas Nilsson här med bollen i premiärmatchen mot moderklubben IF Boltic med på bilden är också barndomskompisen Mr Boltic Mattias Svensson.

Jonas Nilsson överraskad över moderklubben IF Boltic

Efter säsongen 2007/2008 gjorde Jonas Nilsson det förbjudna övergången när han lämnade moderklubben IF Boltic för spel Västerås. Det väckte givetvis uppståndelse. Redan första säsongen var han med och avgjorde SM-finalen mot Edsbyn. I torsdags var det första gången han spela mot moderklubben när Elitserien drog igång. Då presenterade han sig direkt med fem mål.

- Vi gör en bra match och är väldigt nöjda. Det är klart att vi är bättre än Boltic vad gäller tempo, passningsspel och sånt där. Men de gör en helt ok match och jag är positivt överraskad. Det finns hopp om Boltic, säger anfallsstjärnan som har ett stort förtroendekapital hos sina tränare i Västerås. Vi snackade med Andreas Westman efteråt som bara hade lovord att säga om Jonas.

- Vi är glada att han spelar i Västerås och inte i Boltic om man säger så.
- Nej, men Jonas gjorde en jättebra första säsong när han kom hit och nu är han riktigt på gång igen. Han har tagit rejäla kliv inför den här säsongen. Det märkte vi av när vi gick på is i augusti att det har hänt mycket med honom. Vi är inte förvånade om man säger så, det har legat lite på lur och han var bra idag igen något han har varit i de flesta matcherna han har spelat i år.

Andreas Westman var förstås nöjd med matchen som sådan förutom Jonas Nilssons insats med sina fem mål.

-  Mycket nöjd måste jag säga att jag är, tycker att vi gör en kanoninsats idag (läs torsdag) och skönt med två poäng. En fin start på serien, säger han och fortsätter:

- Det som vi har pratat om innan och vi har gått och laddat rätt länge. Vi har inte spelat sedan World Cup och har laddat för dels premiären och hela schemat i november med nio matcher. Man kan säga att vi har förberett oss för det och vi hade mycket kraft som skulle ut idag - så vi var helsugna. Sen om vi var helladdade var Jonas Nilssons lite extra laddad.

# Som Västerås-tränare vad tycker du att IF Boltic gör bra i matchen?

- En grej som slår mig rätt bra och som jag tror dom kommer ha stor nytta av i vinter är att vi faktiskt upplever att dom aldrig slutar köra. De kör på i 90 minuter. Man kan tycka att matchen är körd men de ger fasen aldrig upp och mosar på.

- Det har man alltid nytt av om man orkar hålla i det match efter match. Sen tycker jag att dom har några indiviuellt skickliga spelare i Jacob Bucht, Pål Hanssen och Ted Wiklund som inte var dum, han heller som hitta på saker. Det blir kanske lite på egen hand och sen har du även Marius Austad. Kan dom börja lira lite mer tillsammans tror jag de kan bli riktigt giftiga.

# Vi kan slå fast med en gång att IF Boltic inte är något nytt Katrineholm SK?

- Det tycker jag att vi kan göra. Boltic är klart bättre än Katrineholm och det syns att det finns andra linjer än vad det gjorde om man jämför med KSK. Boltic har klart mer.

# Vad var du mest nöjd med i matchen?

- Det är våran attityd, jag tycker att vi har en fantatiskt bra inställning till matchen och vill genomföra den under 90 miniuter.
- Jag tror att grabbarna redan kände i paus att vi hade grepp över matchen och då är det lätt hänt att man börjar tulla lite på saker här och där. Men vi håller i det så gott vi kan över 90 minuter och är riktigt nöjda och det vill jag att vi fortsätter med.

Tillbaka till Jonas Nilsson som tyckte följande om Boltics insats i matchen:

- Man är ändå rätt så coola och framåt skapar dom rätt så mycket, de kommer på lägen men brister i defensiven ibland med bolltapp som man får jobba bort och lite flipp bakom försvarslinjen. Det är svårt också men samtidigt är det bara att jobba på.

# Samtidigt kan vi säga att Västerås har varit på stor is sen i augusti medan Boltic innan matchen bara har tre-fyra pass bakom sig..

- Det är klart att det är skillnad. Men det är bara att jobba på, sen tror jag framförallt skillnaden är att spela matcher mot tempostarka lag det är första läropengen att ta. Tempot är svårt att träna sig till.

# Någon som du tycker var bra i Boltic?

- Ja, Jacob Bucht var så klart duktigt som alltid men det fanns många andra bra. Ted Wiklund och Marius Austad var luriga, Pål Hanssen håller verkligen. Det finns mycket potienal i laget, säger Jonas Nilsson och avrundar med att hoppas att Boltic kan gå stärkta ur de första omgångarna och naturligtvis göra bra ifrån sig under säsongen.

Anders Andersson2010-10-30 00:40:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match